به گزارش پایگاه خبری آدینه پرس به نقل از روابط عمومی مرکز آموزشی، درمانی و تحقیقاتی امام رضا(ع) تبریز، دکتر فريد رشيدي، فوق تخصص ریه گفت: بیماریهای عروق ریوی طیف گسترده ای از بیماری ها در حوزه های مختلف ریه، قلب، روماتولوژی و چندین رشته تخصصی و فوق تخصصی را در بر می گیرد که در طی سال های اخیر به دلیل در دسترس قرار گرفتن درمان های جدید به طور جدی تر مورد توجه قرار گرفته است.
فوق تخصص ریه بیمارستان امام رضا(ع) گفت: در همین راستا دانشگاه علوم پزشکی تبریز با در اختیار داشتن پزشکان متخصص و فوق تخصص از پیشگامان این حوزه در کشور بوده است. فعالیت های ارزشمندی در مرکز آموزشی، درمانی و تحقیقاتی امام رضا(ع) تبریز جهت ارتقا علمی و بهره گیری از آخرین دست آوردهای بیماری های عروق ریه و فشار خون ریوی انجام شده است.
وی فعالیت های صورت گرفته در این خصوص را در دو حوزه بیماران سرپایی و بستری تشریح کرد و افزود: از آنجایی که بسیاری از این بیماران نیاز به خدمات بستری ندارند لذا در جهت ارائه خدمات فوق تخصصی و شناسایی این بیماران برای اولین بار از سال 94 درمانگاه فوق تخصصی فشار خون ریوی و بیماری های عروق ریوی شروع بکار کرد.
دکتر رشیدی با بیان این که بعد از سپری شدن 7 سال از فعالیت درمانگاه فوق تخصصی فشار خون ریوی و بیماریهای عروق ریوی بیمارستان امام رضا(ع) در حال فعالیت است گفت: این درمانگاه به یکی از مراکز مهم ارجاعی کشور در این حوزه تبدیل شده است و حدود 300 بیمار فشار خون ریوی در این مرکز تحت مراقبت قرار دارند.
مسئول برنامه بیماری های عروقی و فشار خون ریوی مركز آموزشی، درمانی و تحقیقاتی امام رضا(ع) تبریز در ادامه افزود: این درمانگاه در طی چند سال گذشته علاوه بر استان های همجوار، پذیرای بیمارانی از استان های سیستان و بلوچستان، اصفهان، کرمانشاه، کرمان، بوشهر، زنجان، ایلام و یزد بوده است و جهت تسریع در امور تشخیصی و درمانی، کلیه امور مربوط به تشخیص اعم از تصویربرداری های مختلف و کاتتریسم قلب راست در طی حداکثر 48 ساعت با هماهنگی های انجام شده صورت می پذیرد.
دکتر رشیدی گفت: اخیرا در راستای اهداف ذکر شده با همکاری مدیریت محترم بیمارستان و گروه های داخلی، رادیولوژی و طب اورژانس جهت بهبود کیفیت ارائه خدمات به بیماران با آمبولی های با ریسک بالا و کاهش مرگ و میر، کار تیمی در قالب کد آمبولی ماسیو آغاز گردید که زمان تشخیص و شروع درمان را در این بیماران به حداقل خواهد رساند.
وی در پایان با تشریح اینکه اتاقی مناسب، با تجهیزات کامل در یکی از ICU های داخلی بیمارستان امام رضا(ع) برای این بیماران اختصاص داده شده است و در تمام ساعات شبانه روز آماده است ابراز امیدواری کرد با توانمندی های که در بیمارستان امام رضا (ع) تبریز مهیا شده می توان خدمات بهینه تخصصی را به این بیماران از سراسرکشور ارائه کرد.
گفتنی است: در حال حاضر در چند حوزه دیگر برای گسترش فعالیت های تشخیصی و درمانی این بیماران برنامه ریزی هایی بصورت کوتاه مدت و دراز مدت صورت گرفته است که در آینده نزدیک برای مردم اطلاع سانی خواهد شد.