به گزارش آدینه پرس، در نامه محمدرضا پورمحمدی به علی عسگری آمده است:
همانطوری که احیاناً در جریان قرار گرفته اید اخیراً در یکی از برنامه های آموزشی صدا و سیما، به ساحت شاعر بزرگ و پرآوازه، حکیم ملا محمد فضولی جسارت شده است؛ سخن سرای بزرگی که اشعار ترکی وی در قلۀ فصاحت و بلاغت بوده و سرشار از درونمایههای عرفانی و اسلامی است. همچنین باید در نظرگرفت که با وجود دیوان فارسی و عربی حکیم فضولی، به یقین این شاعر توانا از گنجینه های معنوی مردم آذربایجان، ایران و عالم اسلام است.
در نامه استاندار آذربایجان شرقی خطاب به رییس سازمان صدا و سیما اضافه شده است: شایسته نیست هرازگاهی، فرهنگ، ادبیات و رسومات مردم آذربایجان که به فرمایش مقام معظم رهبری، نخبه پرور، جریان ساز و دارای غیرت دینی بوده و همواره در طول تاریخ در نخستین سنگر دفاع از کیان ایران عزیز قرار داشته اند، مورد بی مهری قرار گیرد.
نامه حاکی است: اینبار نیز فردی کم مایه که به دوره و قرون حیات ادیبان بزرگ کشورمان نیز ناآگاه است، با اهانت به مقام این شاعر که مورد احترام ویژه آذربایجانیان بوده، موجب جریحه دار شدن احساسات مردم ادب دوست این دیار شده است.
در نامه استاندار آذربایجان شرقی تاکید شده است: لذا به نمایندگی از مردم آذربایجان، از جنابعالی میخواهم با چنین رویه مذموم و افراد مغرض یا ناآگاهی که وحدت اقوام مختلف کشور را نشانه گرفته اند، شدیدا برخورد و نتیجه آن به اطلاع مردم شهید پرور آذربایجان و ترک زبانان کشور اعلام شود.
امروز شنبه (۴ اردیبهشت) فیلمی از تدریس ادبیات در صداوسیما منتشر شد که در جریان آن، دبیر مربوطه در خصوص شاعر بزرگ و پرآوازه کشورمان، ملا محمد فضولی، گفت که «این شاعر(فضولی) بیخود این اسم را انتخاب نکرده بلکه او فضول اشعار صائب است و هر شعری را که صائب سروده، این شاعر به ترکی نوشته است».
انتشار این فیلم در فضای مجازی، اهالی شعر و ادب کشورمان در مناطق آذری زبان را آزرده خاطر کرد.
در همین راستا برای مشخص شدن موضوع و همچنین شناخت بیشتر این شاعر بلند آوازه به سراغ دانشیار دانشکده ادبیات دانشگاه تبریز رفتیم.
دکتر ابراهیم اقبالی، دانشیار دانشکده ادبیات دانشگاه تبریز نیز در یک گفت و گوی رسانه در واکنش به اظهارات دبیر یاد شده گفت: ملا محمد فضولی شاعر قرن دهم و صائب تبریزی، شاعر قرن یازدهم است و این طبیعی است که صائب از اشعار فضولی تاثیر گرفتهاست.
اقبالی با بیان اینکه صائب تربیتیافتهی مکتب فضولی است، افزود: صائب در اشعار خود از ۱۸ غزل ترکی فضولی استفاده کردهاست و در واقع این اشتباهی که صورتگرفته، به این معنی است که ما بگوییم حافظ از اشعار شهریار تاثیر گرفتهاست درحالیکه کاملاً واضح و مبرهن است که اینطور نیست.
وی گفت: صائب تقریباً ۳۷ سال بعد از فوت فضولی متولد شده است و این یک موضوع تاریخی است و چیزی نیست که به صورت شخصی تحلیل کرد.
م/۵۹