به گزارش آدینه پرس: عابدین خرّم روز یکشنبه در نشستی با مسئولان حوزه فناوری و نوآوری استان، راهاندازی اکوسیستم نوآوری و فناوری را یکی از اهداف میانمدت در مسیر توسعه استان عنوان کرد و گفت: پارک علم و فناوری و مراکز رشد باید یکی از نقشهای اصلی را در این مسیر عهدهدار باشند.
وی اظهار داشت: اصلاح ساختار بودجه با هدف رشد اقتصادی، از دغدغههای دولت سیزدهم است که لازمه این امر، ارتقای سرمایهگذاری و اشتغال است.
وی افزود: بخش مهمی از تحقق این هدف مهم، بر عهده پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد است و بر این اساس، نقشآفرینی این مراکز در مسیر رشد و توسعه اقتصادی استان یکی از اولویتهای ماست.
استاندار آذربایجان شرقی با تأکید بر اینکه پارک علم و فناوری، باید پیشبرنده باشد نه فقط پیشرونده، افزود: پارک علم و فناوری استان باید برای انجام این رسالت سنگین، نقشه راه و سند چشمانداز تهیه کرده و در آن، مأموریت همه بخشها اعم از دستگاههای اجرایی، دانشگاه، صنعت و بخش خصوصی را تعریف کند.
خرّم با تأکید بر اینکه فعالیتهای پارک علم و فناوری باید نتیجهگرا باشد، افزود: اگر به صورت جدی و با نگاهی نو در این عرصه وارد شویم با یک تحول اساسی در اکوسیستم نوآوری و فناوری استان روبهرو خواهیم شد.
وی با اشاره به اینکه قوانین مناطق آزاد در پارکهای علم و فناوری هم اعمال میشود، گفت: استفاده از این ظرفیتهای قانونی میتواند در تحقق اکوسیستم نوآوری استان به عنوان یکی از اهداف میانمدت توسعه اقتصادی موثر باشد.
رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی هم در این نشست با ارائه گزارشی از تاریخچه تأسیس این پارک و فعالیتها و اقدامات آن، گفت: در حال حاضر ۲۰ مرکز رشد وابسته به پارک علم و فناوری در نقاط مختلف استان فعالیت میکنند.
عبدالرضا واعظی افزود: ۱۹۸ شرکت دانشبنیان در استان ایجاد شده است که از این تعداد، ۱۶۵ شرکت با اشتغال سه هزار و ۹۰۰ نفر در پارک علم و فناوری و مراکز رشد مستقر هستند.
وی، گردش مالی شرکتهای دانشبنیان استان در نیمه نخست سال جاری را ۱۷۴ میلیارد تومان و میزان صادرات آنها را ۲.۵ میلیون دلار اعلام کرد و گفت: در این مدت، ۲.۶ میلیارد تومان حمایت مستقیم از واحدهای فناور انجام شده است.
واعظی همچنین از ایجاد دپارتمان بازاریابی و تجاریسازی به عنوان قلب پارک علم و فناوری خبر داد و گفت: در سال جاری بالغ بر ۲.۳ میلیارد تومان قرارداد با صنایع استان امضا کردهایم.
رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی همچنین برگزاری اولین نمایشگاه چالشها و نیازهای صنایع استان، افتتاح ۲ واحد تولیدی دانشبنیان، استقرار ۴ شتابدهنده، راهاندازی ۲ صندوق پژوهش و فناوری، ایجاد اولین مرکز رشد خیرساز کشور در شهرستان شبستر، برگزاری ۸ جشنواره رویش در شهرستانها، افتتاح دفتر هماهنگی پروژههای تحقیقاتی مس سونگون، راهاندازی سامانه جامع پذیرش و مدیریت طرحهای فناورانه، آغاز واگذاری زمین به شرکتهای دانشبنیان و اجرای ۳ مرحله گرنت فناوری را از اقدامات پارک علم و فناوری استان در چهار سال گذشته عنوان کرد.
وی احیای ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان استان، ایجاد ۳ ناحیه نوآوری در تبریز و راهاندازی کارخانه نوآوری تبریز را از برنامههای اولویتدار این پارک برشمرد.
استاندار آذربایجان شرقی پس از این نشست از تعدادی از شرکتهای دانشبنیان و واحدهای فناور مستقر در پارک علم و فناوری بازدید و با صاحبان ایدهها و محصولات فناورانه در خصوص مسائل و مشکلات آنان گفتوگو کرد.