به گزارش آدینه پرس، نود و سومین دوره جوایز سینمایی اسکار با تاخیری چند ماهه در حالی ساعت ۸ عصر امروز به وقت شرق آمریکا مصادف با ساعت چهار و سی دقیقه صبح دوشنبه شش اردیبهشت به وقت تهران، با تاخیر چند ماهه برپا شد که متولیان این رویداد کوشیده بودند تا با ایجاد تاخیر، زمینه برپایی مراسم به رسم سالهای پیشین را فراهم کنند اما کرونا دیرپا بود و در نهایت مجبور به برپایی مراسم به شکل محدود در چندین مکان از جمله یونیون استیشن لسآنجلس و لندن و پاریس با گروه کوچکی شدند.
فیلم «منک» ساخته «دیوید فینچر» که روایتی از پشت پرده ساخت فیلم «همشهری کین» است، با نامزدی در ۱۰ شاخه و فیلم های «سرزمین آواره ها»، «پدر»، «یهودا و مسیح سیاه»، «میناری»، «ماراینیز بلک باتم» و «دادگاه شیکاگو ۷» نیز هر کدام با نامزدی در شش شاخه نامزدی مدعیان اصلی این رویداد بودند.
فیلم «خورشید» ساخته مجید مجیدی که به عنوان نماینده سینمای ایران توانسته بود به جمع ۱۵ نامزد اولیه شاخه بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان راه یابد در نهایت از راه یابی به جمع نامزدهای نهایی این شاخه بازماند و همانگونه که پیش بینی میشد، از این رقابت کنار گذاشته شد. در این میان رامین بحرانی فیلمساز ایرانی-آمریکایی برای فیلم «ببر سفید» نامزد اسکار در شاخه بهترین فیلمنامه اقتباسی شد.
با توجه به نقدهایی که به سیاست های آکادمی علوم و هنرهای سینمایی وارد آمده بودند، آنها به مرور تعداد اعضا را از دیگر کشورها، زنان و رنگین پوستان افزایش دادند و اکنون قریب به ده هزار نفر عضو آکادمی و رای دهندگان در شاخههای مختلف این جوایز از کشورهای مختلف هستند که سهم آمریکا همچنان عمده است. اکنون در میان نامزدها نیز زنان، رنگینپوستان و آسیاییها سهم پررنگتری دارند و برای نخستینبار در تاریخ این جوایز، همزمان دو کارگردان زن یعنی «کلویی ژائو» برای فیلم «سرزمین آوارهها» و «امرالد فنل» برای فیلم «زن جوان خوشآتیه» در بخش بهترین کارگردانی حضور دارند.
در چهار بخش بازیگری نیز ۹ نامزد رنگینپوست حضور دارند و برای نخستینبار دو بازیگر آسیایی در میان پنج نامزد بخش بهترین بازیگر مرد بخت خود را برای کسب مجسمه طلایی اسکار محک میزنند. چادویک بوزمن که چند ماه پیش به دلیل ابتلا به سرطان در ۴۳ سالگی از دنیا رفت، هفتمین بازیگر تاریخ است که پس از مرگ نامزد دریافت جایزه اسکار میشود و در صورت کسب جایزه که احتمال آن هم زیاد است به «هیث لجر» و «پیتر فینچ» میپیوندد که پس از مرگ به اسکار رسیدند.
م/۵۹