پایگاه خبری آدینه پرس
Header Logo
  • صفحه اصلی
  • آرشیو اخبار
  • سیاسی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • فرهنگی
  • فناوری
  • سلامت
  • ورزشی
  • چند رسانه ای
  • درباره ما
  • ارتباط با ما
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • آرشیو اخبار
  • سیاسی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • فرهنگی
  • فناوری
  • سلامت
  • ورزشی
  • چند رسانه ای
  • درباره ما
  • ارتباط با ما
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
پایگاه خبری آدینه پرس
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
صفحه اصلی آرشیو اخبار

از «کتابخانه سیار» تا «کودک کتاب‌خوان»؛ تحولی فرهنگی در آذربایجان شرقی

fatemeh_admin توسط fatemeh_admin
آبان 22, 1404
در آرشیو اخبار, فرهنگی
مدت زمان مطالعه: 1 دقیقه
A A
0
از «کتابخانه سیار» تا «کودک کتاب‌خوان»؛ تحولی فرهنگی در آذربایجان شرقی

آدینه پرس ، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان شرقی از جهش چشمگیر شاخص‌های فرهنگی و توسعه زیرساخت‌های کتابخانه‌ای استان خبر داد و گفت: طی سه سال گذشته، ۲۰ پروژه عمرانی اجرا و تعداد اعضای کتابخانه‌ها از ۸۶ هزار نفر به ۱۶۸ هزار نفر افزایش یافته است. همچنین موجودی منابع کتابخانه‌ای استان از دو میلیون و ۸۰۰ هزار جلد به سه میلیون و ۹۰۰ هزار جلد رسیده است.

به گزارش آدینه پرس ، اسد بابایی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان شرقی، در نشست خبری خود با تشریح عملکرد سه‌ساله این اداره‌کل اظهار کرد: در این مدت، ۲۰ پروژه عمرانی شامل بازسازی، توسعه و تجهیز کتابخانه‌های عمومی در سراسر استان به بهره‌برداری رسیده است.

وی افزود: بازسازی کلی کتابخانه‌های عمومی تربیت تبریز، شهید رجایی عجب‌شیر، آیت‌الله انتظاری هشترود، یامچی مرند، شهید بهشتی مرند، داننده بستان‌آباد و علامه امینی تبریز از جمله طرح‌های انجام‌شده است. همچنین کتابخانه‌های جدیدی همچون الدار اصلان سعادت‌جو در تبریز، سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی در سهند، استاد کریمی مراغه‌ای در مراغه، اندیشه صومعه‌دل در ورزقان و کتابخانه سیار نوش‌آفرین دنیابین طی سال‌های ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۳ افتتاح شده‌اند.

بابایی با اشاره به توسعه زیرساخت‌ها گفت: زیربنای کتابخانه‌های عمومی استان از ۸۶ هزار مترمربع به بیش از ۹۱ هزار مترمربع افزایش یافته و هم‌اکنون ۱۵ کتابخانه دیگر در مرحله بهسازی و تجهیز قرار دارند. ۶۰ درصد کتابخانه‌های استان قدمتی بیش از ۴۰ سال دارند که تاکنون عملیات نوسازی ۱۶ مورد به پایان رسیده و ۱۴ مورد دیگر در حال اجراست.

 

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان با تأکید بر حرکت به سمت هوشمندسازی گفت: اینترنت بی‌سیم رایگان در بیش از ۸۰ درصد کتابخانه‌های شهری راه‌اندازی شده و شبکه خصوصی امن بین کتابخانه‌ای نیز برای افزایش سرعت و امنیت خدمات ایجاد شده است. اجرای فیبر نوری و سامانه نرم‌افزاری متمرکز برای تسهیل ارتباط میان کتابخانه‌ها نیز در دستور کار است.

وی افزود: همزمان با توسعه فیزیکی، شاخص‌های فرهنگی و کتابخوانی نیز رشد چشمگیری یافته است. تعداد اعضای کتابخانه‌ها از ۸۶ هزار نفر در سال ۱۴۰۱ به ۱۶۸ هزار نفر در سال جاری رسیده و میزان امانت کتاب از ۷۰۳ هزار جلد به یک میلیون و ۱۹۸ هزار جلد افزایش یافته است. همچنین شمار مراجعه‌کنندگان از حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر به بیش از دو میلیون و ۸۷ هزار نفر رسیده که نشانگر رشد بیش از ۱۰۰ درصدی است.

بابایی با اشاره به پویش‌های فرهنگی گفت: در قالب پنج پویش اهدای کتاب، هزاران جلد کتاب و نشریه به مدارس، زندان‌ها و مناطق کم‌برخوردار اهدا شده است. همچنین در طرح «کودک کتاب‌خوان»، همزمان با مراجعه کودکان شش‌ساله برای دریافت کارت واکسن، کارت عضویت کتابخانه نیز به آن‌ها اعطا می‌شود.

به گفته وی، طرح‌های «کتابیار در مدارس»، «خانواده کتاب‌خوان» و «جهان‌دیدگان» نیز با هدف ترویج کتابخوانی در میان دانش‌آموزان، خانواده‌ها و سالمندان در سراسر استان اجرا شده است که در قالب آن ۱۵ هزار سالمند به عضویت کتابخانه‌های عمومی درآمده‌اند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان از اجرای ۹۶۵ برنامه فرهنگی در هفته کتاب خبر داد و گفت: همایش بزرگداشت علامه طباطبایی و روز کتاب در ۲۵ آبان در تبریز و همایش ملی صدمین سال تأسیس کتابخانه شیخ شهاب‌الدین اهری در ۲۶ آبان در شهرستان اهر برگزار خواهد شد. همچنین سه کتاب تقریظ‌شده توسط رهبر معظم انقلاب همزمان در سراسر کشور و در تبریز رونمایی می‌شود.

بابایی در پایان با اشاره به برنامه‌های آینده گفت: هوشمندسازی کتابخانه‌ها، توسعه کتابخانه‌های سیار، احداث کتابخانه مرکزی در شهرستان‌های اهر، بناب و مراغه و ساخت ساختمان شماره سه کتابخانه مرکزی تبریز از برنامه‌های اولویت‌دار استان است.

وی تأکید کرد: کتابخانه‌ها باید به پاتوق فرهنگی محله‌ها و مراکز جوشش اندیشه و گفت‌وگو تبدیل شوند تا مردم آن را خانه دوم خود بدانند؛ جایی برای یادگیری، تعامل و امید.

✍️ فاطمه محمدزاده

به اشتراک گذاری خبر:
پست قبلی

نقش پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی در تحول دیجیتال صنعت انرژی

پست‌ بعدی

تحول در مدیریت آب تبریز با هوشمندسازی شبکه و کاهش وابستگی به منابع سطحی

پست‌ بعدی
تحول در مدیریت آب تبریز با هوشمندسازی شبکه و کاهش وابستگی به منابع سطحی

تحول در مدیریت آب تبریز با هوشمندسازی شبکه و کاهش وابستگی به منابع سطحی

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تولید کننده اسید فسفریک

اخبار پربازدید

تحلیل حقوقی و اجتماعی در خصوص کاهش سقف مهریه به ۱۴ سکه 

تحلیل حقوقی و اجتماعی در خصوص کاهش سقف مهریه به ۱۴ سکه 

آذر 12, 1404
برشی از زندگی الگوی سوم، زن ایرانی؛  آجیل امام

برشی از زندگی الگوی سوم، زن ایرانی؛ آجیل امام

آذر 6, 1404
۱۳ آبان؛ روز ماندگار بیداری، ایستادگی و استقلال

۱۳ آبان؛ روز ماندگار بیداری، ایستادگی و استقلال

آبان 13, 1404

آشنایی با قوانین استرداد بلیط تبریز استانبول

مهر 2, 1404

 اخبار روز

لینک های کاربردی و پربازدید

کاشت ابرو در اصفهان

بروکر gtcfx

بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج

مجوز

Flowers in Chania

تقویم

دسامبر 2025
ش ی د س چ پ ج
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
« نوامبر    

© ۱۴۰4 - کلیه حقوق وب‌سایت خبری آدینه پرس محفوظ است.

  • اقتصادی
  • سیاسی
  • فرهنگی
  • ورزشی
  • اجتماعی
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • آرشیو اخبار
  • سیاسی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • فرهنگی
  • فناوری
  • سلامت
  • ورزشی
  • چند رسانه ای
  • درباره ما
  • ارتباط با ما

© ۱۴۰4 - کلیه حقوق وب‌سایت خبری آدینه پرس محفوظ است.

خوش آمدید!

به حساب خود در زیر وارد شوید

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای بازنشانی رمز عبور خود وارد کنید.

ورود به سیستم
Languages

افزودن لیست پخش جدید