;
  • اجتماعی
  • اخبار
  • ارتباط با ما
  • اقتصادی
  • چند رسانه ای
  • درباره ما
  • سلامت
  • سیاسی
  • صفحه اصلی
  • فرهنگی
  • فناوری
  • ورزش
سه شنبه, اردیبهشت 23, 1404
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
پایگاه خبری آدینه پرس
تبلیغات
  • صفحه اصلی
  • آرشیو اخبار
  • سیاسی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • فرهنگی
  • فناوری
  • سلامت
  • ورزشی
  • چند رسانه ای
  • درباره ما
  • ارتباط با ما
  • صفحه اصلی
  • آرشیو اخبار
  • سیاسی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • فرهنگی
  • فناوری
  • سلامت
  • ورزشی
  • چند رسانه ای
  • درباره ما
  • ارتباط با ما
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
پایگاه خبری آدینه پرس
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
صفحه اصلی آرشیو اخبار

افزایش ۶۷ درصدی وسعت دریاچه ارومیه

اردیبهشت 14, 1402
در آرشیو اخبار, سیاسی, شیوه زندگی
A A
0
افزایش ۶۷ درصدی وسعت دریاچه ارومیه

به گزارش آدینه پرس به نقل از ایرنا ؛ یوسف غفارزاده مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی اظهار کرد: در حال حاضر وسعت دریاچه ارومیه یک هزار و ۵۴۰.۷۳ کیلومتر مربع است در حالیکه در مهر ماه سال گذشته این دریاچه ۹۲۱.۱ کیلومتر مربع وسعت داشت .

وی اضافه کرد: البته در مقایسه با مدت مشابه سال قبل (اردیبهشت ۱۴۰۱) که وسعت دریاچه ۲۴۹۵.۷۲ کیلومتر مربع بود ۹۵۵ کیلومتر مربع کاهش یافته و در مقایسه با میانگین بلند مدت که ۴۶۶۷ کیلومتر مربع وسعت داشت بیش از ۳۱۰۰ کیلومتر مربع کمتر شده است.

وی تراز فعلی سطح آب دریاچه ارومیه را یک هزار و ۲۷۰.۴۲ متر اعلام کرد و گفت: این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۳۶ سانتیمتر کمتر شده اما در مقایسه با مهر ماه ۱۴۰۱، که سطح تراز آب در آن یک هزار و ۲۷۰.۱۳ متر بود ۲۹ سانتیمتر بیشتر شده است.

غفارزاده میانگین دراز مدت تراز سطح آب دریاچه ارومیه را یک هزار و ۲۷۴.۴۳ متر اعلام و اضافه کرد: سطح فعلی آب این دریاچه در مقایسه با میانگین دراز مدت ۴.۰۱ متر کمتر شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی حجم فعلی آب موجود در دریاچه را ۲.۰۳ میلیارد مترمکعب اعلام کرد و گفت: این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که ۳.۱۴ میلیارد مترمکعب بود ۱.۱ میلیارد مترمکعب کمتر اما نسبت به مهرماه ۱۴۰۱ که حجم آب در آن ۱.۲۴ میلیارد مترمکعب بود ۰.۷۹ میلیارد مترمکعب بیشتر شده و در مقایسه با میانگین دراز مدت حجم آن ۱۴.۹۳ میلیارد مترمکعب کمتر شده است.

به گزارش ایرنا، بیش از ۹۵ درصد سطح دریاچه ارومیه خشک شده و این در حالی است که دولت سیزدهم برای احیای آن تلاش می‌کند و با اجرای طرح های مسیرگشایی و انتقال آب غیر حوضه ای همچون احداث کانال انتقال آب سد کانی سیب امیدواری نسبت به بهبود وضعیت این دریاچه بیشتر شده است.

روند خشکی دریاچه ارومیه که میزان آب آن در اواسط دهه ۱۳۷۵ به ۱۴ میلیارد مترمکعب می رسید، از اوایل دهه ۱۳۸۰ آغاز و با تداوم خشکسالی ها، احداث بیش از ۷۰ سد در حوضه آبریز، توسعه باغات و برداشت بیش از حدمجاز آب های زیرزمینی تشدید شد.

تراز فعلی سطح آب تالاب قوریگل تقریبا مشابه سال قبل است

غفارزاده همچنین به تراز سطح آب تالاب قوریگل در ۱۱ اردیبهشت ماه جاری اشاره کرد و گفت: تراز فعلی این تالاب یکهزار و ۹۱۱.۹۸ متر است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۳۶ سانتیمتر کمتر شده و در مقایسه با مهرماه ۱۴۰۱ حدود ۵۳ سانتیمتر بیشتر و در قیاس با دراز مدت ۶۳ سانتیمتر کمتر شده است.

وی بیان کرد: وسعت تالاب نیز در حال حاضر ۱.۱۴ کیلومترمربع است که ۰.۱۳ کیلومترمربع نسبت به سال قبل کمتر شده اما در مقیاس با مهرماه ۱۴۰۱ سه دهم کیلومتر مربع بیشتر و در مقایسه با مانگین دراز مدت ۲ دهم کیلومترمربع کمتر شده است.

وی حجم آب موجود در تالاب را ۸۰۰ هزار مترمکعب اعلام و اظهار کرد: این رقم در مدت مشابه سال قبل ۱.۲۴ میلیون مترمکعب بود که نشان می دهد ۴۴۰ هزار متر مکعب کمتر شده اما نسبت به مهر ماه سال قبل که ۲۵۰ هزار مترمکعب آب داشت ۵۵۰ هزار مترمکعب پرآب تر شده و در مقایسه با میانگین دراز مدت ۸۰۰ هزار مترمکعب کم آب تر شده است.

به گزارش ایرنا، تالاب قوری‌ گول با ۲۰۰ هکتار وسعت در ۴۰ کیلومتری جنوب‌ شرقی تبریز قرار دارد؛ این پهنه آبی در ارتفاع ۱۸۹۰ متری از سطح دریا واقع شده و دارای چهار کیلومتر طول و عرض و ۱۶ کیلومتر مربع مساحت است و ژرفای آن در بهترین شرایط آبی و در عمیق‌ترین نقطه به ۱۳ متر می‌رسد.

«قوری‌ گول» در زبان ترکی به معنی تالاب خشک است؛ این تالاب در نزدیکی بستان‌آباد واقع شده و در ردیف آب‌های راکد آذربایجان به شمار می‌رود؛ تالاب قوری گول در ۴۰ کیلومتری جنوب‌ شرقی تبریز، در ۱۵ کیلومتری غرب شهر بستان‌آباد و در نزدیکی روستای یوسف‌آباد قرار دارد.

تالاب «قوری گول» در سال ۱۳۵۴ به‌عنوان تالاب بین‌المللی در کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده و از سال ۱۳۷۳ به‌منظور حفظ گونه‌های جانوری اطراف دریاچه جز مناطق شکار ممنوع مدیریت می‌شود؛ همچنین به‌دلیل پذیرا بودن فصلی شماری از پرندگان حمایت شده مهاجر، از نظر زیستگاهی حائز اهمیت ملی و بین‌المللی است.

به اشتراک گذاری خبر:
پست قبلی

بالاخره امیدوار باشیم یا نه؟ جواب: پارادکس استاک دیل

پست‌ بعدی

بارسلونا مسی را ناامید کرد

پست‌ بعدی
بارسلونا مسی را ناامید کرد

بارسلونا مسی را ناامید کرد

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک های کاربردی و پربازدید

بروکر gtcfx

تولید کننده اسید فسفریک

 اخبار روز

بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج

اخبار پربازدید

کار مایه حیات بشر و زندگی است

کار مایه حیات بشر و زندگی است

اردیبهشت 9, 1404
لزوم‌ کاستن از مراسم های تکراری تودیع و معارفه.

لزوم‌ کاستن از مراسم های تکراری تودیع و معارفه.

فروردین 18, 1404
مرگ چنین خواجه نه کاری است خرد…

مرگ چنین خواجه نه کاری است خرد…

اسفند 22, 1403
برای روزهای پنجشنبه و جمعه/ «اصلی و کرم» ۲ اجرایی شد

نمایش اصلی و کرم، روایتی فاخر که می توانست شاهکار هم باشد!

دی 30, 1403

مجوز

تقویم

می 2025
ش ی د س چ پ ج
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
« آوریل    
  • اقتصادی
  • سیاسی
  • فرهنگی
  • ورزشی
  • اجتماعی

© ۱۴۰۲ - کلیه حقوق وب‌سایت محفوظ است

بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • آرشیو اخبار
  • سیاسی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • فرهنگی
  • فناوری
  • سلامت
  • ورزشی
  • چند رسانه ای
  • درباره ما
  • ارتباط با ما

© ۱۴۰۲ - کلیه حقوق وب‌سایت محفوظ است

خوش آمدید!

به حساب خود در زیر وارد شوید

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای بازنشانی رمز عبور خود وارد کنید.

ورود به سیستم

افزودن لیست پخش جدید