به گزارش آدینه پرس: رضا فدایی، روز یکشنبه در گفت و گویی افزود: تلاش می شود ضمن عدم توقف تولید نیروی برق در این نیروگاه، تغییر سوخت در آن به زودی به مرحله نهایی برسد و سهمیه سوخت لازم از سوی ستاد کشوری به آن تخصیص یابد.
وی اظهار داشت: اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی با همکاری مسوولان ارشد استانی پیگیر تغییر سوخت نیروگاه حرارتی تبریز هستند تا با انجام این تغییر از آلایندگی این نیروگاه کاسته شود.
فدایی، یادآوری کرد: شامگاه شنبه بر اساس آخرین داده های دریافتی شاخص کیفیت هوای کلانشهر تبریز ۹۳ بوده که نسبت به ساعات صبح ۱۰ واحد افزایش یافته است.
نیروگاه حرارتی تبریز در کیلومتر ۱۶ جاده تبریز ـ آذرشهر واقع شده که بخشهایی از آن در سال ۱۳۵۷ آغاز به فعالیت کرد و به سال ۱۳۶۵ نیز واحدهای دیگر آن وارد مدار تولید شد.
استفاده از مازوت در این نیروگاه برای تولید برق در فصول سرد سال و آلودگی هوا همواره مورد انتقاد مردم و مسوولان شهر تبریز بوده است.
دیروز تصویری از آلودگی این نیروگاه از ارتفاعات شمالی تبریز، موسوم به عینالی، در فضای مجازی منتشر شد که شدت آلایندگی آن را به وضوح نشان می داد.
مسوولان اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی اعلام کرده اند که ۲۰ تا ۲۷ درصد آلودگی هوای تبریز ناشی از فعالیت نیروگاه برق این شهر با استفاده از سوخت مازوت است.
در هفته های گذشته مقام های ارشد استان اعلام کردند که با دستور معاون اول رییس جمهوری، مقرر شده برای توقف آلایندگی نیروگاه تبریز در فصل سرد، سوخت گاز نیروگاه حرارتی هریس به آن اختصاص یابد.
بروز پدیده وارونگی در فصل سرد همراه با استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه تبریز باعث شده که هوای تبریز در آذر ماه امسال چندین روز برای گروه های حساس ناسالم شود.
گفته می شود صفر کردن سوخت گاز نیروگاه تبریز در دولت قبل توسط وزارت نفت، به رغم مصرف پایین گاز توسط مردم این منطقه سردسیر در مقایسه با سایر نقاط کشور، دلیل بروز مشکل در تامین سوخت سالم برای آن شده است.
این اقدام، انتقاد امام جمعه تبریز، نمایندگان مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی و استاندار آذربایجان شرقی را به دنبال داشت و آنان برای رفع این مشکل هم افزایی و همدلی کردند.