به گزارش آدینه پرس: مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی آذربایجان شرقی با اشاره به اهمیت تامین انرژی مورد نیاز واحدهای تولیدی مستقر در شهرکهای صنعتی گفت: به منظور کاهش ناترازی انرژی برق و تامین زیرساخت های لازم احداث و بهره برداری از نیروگاه های خورشیدی را محور فعالیت های خود قرار داده ایم.
به گزارش روابط عمومی شرکت شهرک های صنعتی آذربایجان شرقی؛ سهراب فیض زاده در گفتگو با خبرنگاران افزود: مشترکان صنعتی برق کشور کمتر از یک درصد (۶۸/۰٪) کل مشترکین برق را تشکیل می دهند و همین تعداد نسبی اندک، ۴۴ درصد از سهم مصرف کل برق کشور را به خود اختصاص می دهند.
وی ادامه داد: طبق آمار وزارت نیرو، میزان ناترازی میان تولید و مصرف برق کشور تا پایان خرداد امسال حدود ۱۰ هزار مگاوات است که این میزان در ایام پیک مصرف ممکن است از عدد ۱۸ هزار نیز فراتر رود.
مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی آذربایجان شرقی گفت: علاوه بر موضوع ناترازی میان تولید و مصرف برق، حدود ۹۵۰۰ مگاوات ناترازی میان ظرفیت مورد نیاز و ظرفیت تأمین شده برق در شهرک ها و نواحی صنعتی کشور وجود دارد که ۲۷۷ مگاوات آن یعنی حدود ۳٪ مربوط به شهرک ها و نواحی صنعتی استان آذربایجان شرقی است که همین میزان نیز برای یک استان تراز اول و با نرخ رشد فزاینده در حوزه صنعت، عددی قابل توجه و هشدار دهنده به شمار می آید. فیض زاده افزود: فارغ از مسائل زیست محیطی، تولید برق از هر یک از منابع تجدید ناپذیر و ایجاد و تقویت خطوط انتقال و فوق توزیع مورد نیاز آن، مستلزم سرمایه گذاری کلان و جلب مشارکت سرمایه گذاران بخش خصوصی و همچنین فرآیندی زمان بر است. وی با اشاره به برخی از اقدامات انجام شده این شرکت گفت: ترغیب واحدهای صنعتی به احداث نیروگاه خورشیدی روی سقف سوله ها با توجه به ظرفیت بالقوه ی حدود ۶۰۰ مگاواتی سقف سوله های احداث شده در شهرک های صنعتی استان برای تولید برق، مکان یابی و مطالعه ساخت گاههای متعدد در شهرستان های تبریز، میانه، سراب، شبستر، ورزقان، مرند، اهر، هشترود، چاراویماق و بستان آباد، اخذ تأییدیه سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق ایران (ساتبا) برای ساخت گاه های معرفی شده در شهرک های صنعتی بعثت، سرمایه گذاری خارجی، چاراویماق و هشترود از جمله اقدامات ویژه این شرکت در استان است. مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی آذربایجان شرقی اضافه کرد: به منظور احداث زون تخصصی انرژی خورشیدی ۲۳۰۰ هکتار از اراضی شهرک صنعتی بعثت به شرکت برق منطقه ای آذربایجان که البته نیازمند ایجاد زیرساخت های لازم در شبکه بالادستی برق از جمله خطوط و پست فوق توزیع توسط شرکت برق بوده پیشنهاد شده است. فیض زاده افزود: تخصیص محدوده های ۲۰ و ۱۰ هکتاری (ناگزیر در حد ظرفیت شبکه) و قطعه بندی اراضی آن ها به ترتیب در شهرک های صنعتی بعثت و سرمایه گذاری خارجی و نشر فراخوان عمومی واگذاری با اولویت واگذاری به واحدهای صنعتی مشمول ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش بنیان از جمله اقدامات شرکت شهرک های صنعتی آذربایجان شرقی در راستای کمک به تولید انرژی پاک و رفع ناترازی برق است.