به گزارش آدینه پرس:ایرج شهین باهر اواخر سال گذشته در خلال آئین بهره برداری و کلنگ زنی چند پروژه عمرانی شهرداری تبریز، وعده افتتاح پروژه های عمرانی با میانگین هر ۱۰ روز یک پروژه را به شهروندان داد؛ وعده ای که با گذشت سه و نیم ماه محقق شده و بریدن روبان پروژه های عمرانی در نقاط مختلف شهر همچنان تداوم دارد.
طبق وعده شهردار که گفته بود پس از دهه مبارک فجر، شهرداری تبریز هر ۱۰ روز یک برنامه افتتاح خواهد داشت، تاکنون ۱۴ پروژه مورد بهره برداری قرار گرفته است. بر این اساس، مرکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادان (ماده ۱۶)، هنرسرای حیدربابا، عمارت ائل گلی، پل عینالی، اضافه شدن ۱۰۰ دستگاه اتوبوس و مینی بوس جدید و بازسازی شده به ناوگان حمل و نقل عمومی، بهره برداری از پروژه مسیرگشایی فاز دوم خیابان شهید میلانی و بهره برداری از مجموعه پروژه های تکمیل طرح تبادل اتحاد ملی، فرهنگسرای استاد نظمی، پارک حکیم ملامحمد فضولی، پروژه مسقفسازی گلزار شهدای وادی رحمت، پارک حیدربابا، مسیرگشایی فاز اول ملازینال، مجموعه خدماتی چندمنظوره بحران در محوطه کارگاه امانی و مسیرگشایی جاده باسمنج به دروازه تهران از جمله پروژه هایی بود که طی حدود سه و نیم ماه گذشته افتتاح شده است.
پروژه اول؛ افتتاح مرکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادان (ماده ۱۶)
پروژه مرکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادان (ماده ۱۶ بانوان) واقع در جاده تبریز – صوفیان، روز دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۹ به صورت ویدئو کنفرانس توسط رئیس دفتر رئیسجمهور برگزار شد.
در این آیین که با حضور استاندار آذربایجانشرقی، فرماندار شهرستان تبریز، شهردار کلانشهر تبریز، اعضای شورای اسلامی شهر تبریز، مدیرکل سازمان بهزیستی، مدیرکل اداره کار، رفاه و تأمین اجتماعی استان، شهردار منطقه ۶ و جمعی از معاونان و مدیران شهری برگزار شد، پروژه مرکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادان (ماده ۱۶ بانوان)، به صورت ویدئو کنفراس توسط رئیس دفتر رئیس جمهور به بهرهبرداری رسید.
پروژه دوم؛ افتتاح هنرسرای حیدربابا
موزه آثار استاد احد حسینی با نام “هنرسرای حیدربابا” روز یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۹ با حضور استاندار آذربایجان شرقی، شهردار تبریز و اعضای شورای اسلامی شهر تبریز مورد بهره برداری قرار گرفت.
هنرسرای حیدربابا با ۲۵ اثر مدرن، ۱۴ اثر ترکیبی و تعدادی آثار مربوط به فولکلور آذربایجان اثر استاد احد حسینی بازگشایی شد. این موزه اولین و بزرگ ترین موزه انفرادی خاورمیانه و حتی دنیاست که یک موزه آموزشی است و مفاهیمی درباره حقیقت وجود بشر ارائه می کند.
شهرداری تبریز برای ساخت و تجهیز این نگارخانه ۸۰ میلیارد ریال هزینه کرده که در دو طبقه آثار استاد احد حسینی به نمایش گذاشته شده است.
پروژه سوم؛ بهره برداری از مرمت عمارت ائل گلی
عمارت تاریخی ائل گولی تبریز روز ۲۷ اسفند ۹۹ و همزمان با میلاد امام حسین (ع) بازگشایی شد.
این بنای تاریخی با صرف هزینه ۲۰ میلیارد ریال و با پایان یافتن عملیات مرمت و زیباسازی مورد بهره برداری قرار گرفت. پروژه مرمت عمارت تاریخی ائلگلی، توسط کارشناسان و معماران سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری تبریز طی پنج ماه انجام شد.
تعویض درب و پنجره ها، مرمت و زیباسازی کامل فضای داخلی، تعویض کفپوش عمارت، اصلاح مبلمان داخلی و نورپردازی بنا بخشی از اقداماتی است که در این طرح انجام گرفته است.
پروژه چهارم؛ پل عینالی
آیین بهره برداری از پروژه پل اتصال عینالی به اتوبان پاسداران روز چهارشنبه ۲۷ اسفند ۹۹ همزمان با روز پاسدار با حضور شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر تبریز و مدیران شهرداری برگزار شد.
پل اتصال عینالی به اتوبان پاسداران که یکی از پروژههای مهم ترافیکی در شهرداری منطقه ۱ تبریز است، با اعتبار ۱۵۵ میلیارد ریال در دو بخش تملک و اجرا، تکمیل و به بهرهبرداری رسید.
پل عینالی به طول ۲۹۰ متر و عرض ۵/۵ متر است که نقش مهمی در ایجاد ارتباط مسیر ارتباطی پارکینگ عون بن علی به ضلع جنوبی اتوبان پاسداران دارد.
پروژه پنجم؛ بهره برداری از ۱۰۰ دستگاه اتوبوس و مینی بوس جدید و بازسازی شده
با حضور فرماندار، شهردار، رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر تبریز، روز ۲۹ فروردین سال ۱۴۰۰ و همزمان با روز ارتش، یکصد دستگاه اتوبوس صفرکیلومتر، بازسازی شده و مینی بوس به ناوگان حمل و نقل عمومی اضافه شد.
پروژه ششم؛ مسیرگشایی فاز دوم خیابان شهید میلانی
مسیرگشایی فاز دوم شهید میلانی روز شنبه چهارم اردیبهشت ۱۴۰۰ به بهرهبرداری رسید.
اجرای این پروژه، در راستای سیاستهای شهرداری منطقه ۴ در حوزه نوسازی و توانمندسازی بافت ناکارآمد شهری عملیاتی شده است. فاز دوم مسیرگشایی شهید میلانی، پس از تملک واحدهای فرسوده در مسیری به طول ۲۷۰ متر و عرض ۱۸ متر، با ارزش سرمایهگذاری ۲۵۰ میلیارد ریال عملیاتی شده و تحکیم بافت سکونتی را در پی داشته است.
نوسازی بافت ناکارآمد شهری، تعریض محدوده ترافیکی و تقویت خدمات محلهای، از دیگر دستاوردهای این پروژه است.
با بهره برداری از این شش پروژه که اغلب طرح های ضروری و مورد نیاز شهر بود، شهرداری تبریز تلاش کرده است تا آرامش خاطر شهروندان را فراهم و به سمت شهری توسعه یافته و انسان محور حرکت کند.
پروژه هفتم؛ مجموعه پروژه های تکمیل طرح تبادل اتحاد ملی (پل مهندس اشرف نیا)
مجموعه پروژه های تکمیل طرح تبادل اتحاد ملی به طول ۱۲۲۰ متر احداث مسیر و ۷۲۰ میلیارد ریال هزینه، پنجشنبه نهم اردیبهشت ۱۴۰۰ همزمان با سالروز استقرار نهاد شوراها تقدیم شهروندان عزیز شد.
مجموعه پروژه های تکمیل طرح تبادل اتحاد ملی شامل پل شادروان مهندس اشرف نیا، دو رمپ شمالی جنوبی و سه طرح تعریض و اجرای مسیر دسترسی است که بهره برداری از آن ها، نقش بسیار موثری در روان سازی و تبادل ترافیک در مسیرهای خروجی و ورودی به جاده ائل گلی، بلوار توانیر، بلوار استاد شهریار، کمربند میانی و دروازه تهران ایفاء خواهد کرد.
مجموعه پروژه های تکمیل طرح تبادل اتحاد ملی دارای یک رمپ شمالی است. این رمپ خودروهای خروجی از بلوار توانیر را در مسیر برگشت، نرسیده به پل کابلی و از مقابل زندان مرکزی تبریز به بلوار استاد شهریار (چایکنار) هدایت می کند.
مجموعه پروژه های تکمیل طرح تبادل اتحاد ملی دارای یک رمپ جنوبی است که ۱۰۰ متر طول و ۱۶ متر عرض دارد. خودروهای خروجی از بلوار توانیر که قصد ورود به جاده ائل گلی را دارند، پس از عبور از روی پل کابلی و در همان ابتدای کمربندی میانی از سمت راست وارد رمپ جنوبی شده و در ادامه پس از طی مسیر در مجاورت خط یک قطار شهری تبریز، از مقابل هتل شهریار در مسیر رفت جاده ائل گلی قرار می گیرند.
پروژه هشتم؛ فرهنگسرای استاد نظمی تبریزی و مجموعه پروژههای شهرداری منطقه ۵
فرهنگسرای استاد نظمی تبریز یکی از پروژههای به افتتاح رسیده در منطقه ۵ شهرداری تبریز است که با مساحت یک هزار مترمربع و اعتبار ۴۰ میلیارد ریالی در اختیار شهروندان قرار گرفت. برنامهریزی مدیریت شهری تبریز آموزش مهارتهای زندگی و حقوق شهروندی و کلاس های جانبی در این مرکز است. فرهنگسرای استاد نظمی تبریز یکی از پروژههای به افتتاح رسیده در منطقه ۵ شهرداری تبریز است که با مساحت یک هزار مترمربع و اعتبار ۴۰ میلیارد ریالی در اختیار شهروندان قرار گرفت. برنامهریزی مدیریت شهری تبریز آموزش مهارتهای زندگی و حقوق شهروندی و کلاس های جانبی در این مرکز است. همزمان با این پروژه، پارک محلهای نصر با مساحت ۳ هزار و ۵۰۰ مترمربع و با اعتبار ۱۰ میلیارد ریال، پروژه رمپ پاسداران به باغمیشه با ۵۰۰ متر طول و ۱۰ میلیارد ریال، احداث و برقرسانی به مراکز ذخیره آب در مرزداران، جاده تهران و پارک جنگلی آرپادرهسی با اعتبار ۱۵۰ میلیارد ریال، ۳۰ هزار تن آسفالتریزی اساسی اتوبان پاسداران و معابر اصلی حوزه با اعتبار ۳۰۰ میلیارد ریال ، برقرسانی و تأمین روشنایی پارک جنگلی آرپادرهسی با اعتبار ۴۰ میلیارد ریال، کفسازی پارکها، معابر و اصلاح جداول سطح حوزه نیز با اعتبار ۱۰۰ میلیارد ریال، تکمیل مبلمان پارکهای سطح حوزه با اعتبار ۲۰ میلیارد ریال، لولهکشی شبکه آب خام منطقه به طول ۱۲ کیلومتر و با اعتبار ۳۰ میلیارد ریال، دیگر پروژههای شهرداری منطقه ۵ تبریز است که افتتاح شده و در اختیار شهروندان قرار گرفت.
پروژه نهم؛ پارک حکیم ملا محمد فضولی و مجموعه پروژههای شهرداری منطقه ۳
پارک محله ای حکیم ملامحمد فضولی در شهرک طالقانی با مساحت ۱۲ هزار مترمربع مساحت و ۴۵ میلیارد تومان اعتبار و با امکانات متنوعی چون فضای ورزشی، فضای بازی کودکان، آبنما و مبلمان زیبا، در زمین مشهور به منبع آب، عصر امروز به بهرهبرداری رسید. همزمان با پارک محلهای حکیم ملامحمد فضولی، پارک محلهای صائب واقع در خیابان صائب نیز با کاربریهای مشابه در زمین شهرداری منطقه از قطعات تفکیکی نیروی انتظامی و نوسازی و بازسازی و بهسازی محوطه داخلی ورزشگاه جهان پهلوان تختی (باغشمال سابق) نیز به بهرهبرداری رسید. در عملیات نوسازی و بهسازی محوطه داخلی ورزشگاه، ۴۵۰ متر طول جدول گذاری و ۲ هزار مترمربع کفسازی انجام گرفته است تا ورزش دوستان و علاقه مندان ورزش و ورزشکاران عزیز با نشاط و شادابی افزونی از این محیط استفاده کنند.
پروژه دهم؛ فاز دوم مسقفسازی گلزار شهدای وادی رحمت
ساماندهی مزار شهدا بر اساس دستورات و فرامین رهبر معظم انقلاب توسط بنیاد شهید اجرا می شود و شهرداری تنها مسقف سازی و کف سازی این مکان را برعهده دارد که بر همین اساس پروژه فاز دوم مسقفسازی گلزار شهدای وادی رحمت تبریز، در زمینی به مساحت ۶ هزار مترمربع و با اعتبار ۱۶۰ میلیارد ریالی به اتمام رسیده بود که همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر، با حضور خانوادههاای شهدا و جانبازان استان به بهرهبرداری رسید. نمای سنگی محوطه بیرونی و عملیات نورپردازی محوطه داخلی به منظور جلوه بخشیدن به این پروژه فرامنطقهای و تأمین روشنائی آن و همچنین احداث پیاده رو و جدول گذاری پروژه نیز اجرائی شده است. با پایان مسقف سازی فاز ۲ بلوک شهدای وادی رحمت، عملیات گلکاری، ساماندهی و تزیین فضای سبز به همراه تعویض ۱۱۰۰ پرچم قبور مطهر شهیدان نیز اجرایی شده است.
پروژه یازدهم؛ بهره برداری از پارک حیدربابا
با هدف افزایش سرانه فضای سبز و خدمت رسانی به مردم تبریز و در راستای تحقق باغشهر تبریز و گسترش فضای سبز شهر، روز دوشنبه دهم خرداد ۱۴۰۰ پارک حیدربابا به مساحت ۹۲۸۶ متر مربع با هزینه تملک و اجرا ۲۵۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال به عنوان یک پروژه خدماتی شهرداری تبریز بهره برداری شد. پارک حیدربابا چهل و پنجمین پارکی است که در دوره مدیریت فعلی شهرداری تبریز احداث و مورد بهره برداری قرار می گیرد. اجرای پارک حیدربابا، در راستای تداوم برنامه حفظ و تبدیل باغات قدیمی واقع در داخل شهر به پارک و مراکز تفریحی و گردشگری و مانعی برای تغییر کاربری باغات تبریز به فضاهای مسکونی و تجاری است. با بهرهبرداری از پارک حیدربابا، طرح توسعه آن نیز با تملک باغات همجوار و ادغام آن با این پارک در دستور کار شهرداری قرار دارد که نقش مؤثری در افزایش سرانه فضای سبز و توسعه فضاهای رفاهی و تفریحی شهروندان که لازمه یک شهر زیستپذیر است، خواهد داشت.
از جمله اقدامات صورت گرفته در این پارک محلهای می توان به دو هزار مترمربع کفپوش، ۲۵۰ تن آسفالتریزی، ۴۵۰ متر مسیر دوچرخهسواری، ۱۶۵ مترمربع زمین بسکتبال، ۱۴۰ مترمربع زمین هفتسنگ، شش چشمه سرویس بهداشتی، و دو میز شطرنج اشاره کرد. همچنین، ۳۱۷ اصله نهال، پنج هزار بوته درختچه، شش هزار و ۹ گلدان گلگاری و دو هزار ۹۰۰ مترمربع چمنکاری، در راستای توسعه فضای سبز منطقه کاشته شده است.
پارک حیدربابا واقع در چایکنار و پشت بیمارستان استاد شهریار، یکی از نیازهای اصلی منطقه ۱ بود.
پروژه دوازدهم؛ مسیرگشائی فاز اول ملازینال
مسیرگشایی فاز اول خیابان ملازینال به طول ۳۵۰ متر و عرض ۱۶ متر با هزینه تملک و اجرا ۱۰۰ میلیارد ریال با هدف توسعه بسترهای عمرانی و آبادانی و خدمت رسانی به مردم تبریز روز دوشنبه دهم خرداد ۱۴۰۰ مورد بهره برداری قرار گرفت. مسیرگشایی ملازینال یکی از پروژه های مهم شهرداری منطقه ۱ تبریز در راستای احیا بافت فرسوده و مناطق کم برخوردار بود و با بهره برداری از آن، موجبات رضایت اهالی این محله را فراهم آورد. ۲۶ باب واحد مسکونی با مساحت عرصه ۸۲۹ مترمربع و مساحت اعتیانی ۱۵۵۹ مترمربع، در راستای این پروژه تملک شده است. همچنین ۹۰۰ تن آسفالتریزی اساسی، ۲۰۰ مترمربع کفپوش و طول جدول ۱۰۰ متر، جزو عملیات مسیرگشایی جدید در این خیابان هستند.
این مسیرگشایی آرزوی دیرینه شهروندان ساکن در این خیابان و جهت تسهیل تردد خودروها صورت گرفته است. فازهای بعدی این پروژه نیز در دستور کار شهرداری منطقه قرار گرفته است.
پروژه سیزدهم؛ مجموعه خدماتی چندمنظوره بحران
در سالنی با زیربنای یک هزار و ۵۰۰ مترمربع و ساختمان اداری جوار آن در ۲ طبقه و با زیربنای ۳۰۰ مترمربع برای استفاده های مختلف، خصوصا بهره گیری در مواقع بحرانی احداث شده و هم زمان با ولادت کریمه اهل بیت عصمت و طهارت (علیها السلام) به بهره برداری رسید.
پروژه چهاردهم؛ مسیرگشایی جاده باسمنج به دروازه تهران
از پروژه های عمرانی منطقه ۲ مسیرگشایی جاده باسمنج به دروازه تهران به طول ۶۰۰ متر و به عرض ۱۲ و ۱۸ متری، است که با احداث این مسیر در حدود ۱۰ هزار متر مربع به فضای عمومی شهر افزوده شده است.
این مسیر در کمترین زمان ممکن جاده باسمنج را از طریق خیابان خورشید به مسیر دروازه تهران متصل می کند.
به گفته ایرج شهین باهر، سیاست گذاری شهرداری تبریز برای میانگین افتتاح یک پروژه در هر ۱۰ روز، موظف کردن خود و مجموعه مدیریت شهری جهت تکمیل پروژه های ناتمام است. بنا بر اعلام شهردار تبریز، عمده پروژه های در دست اجرا تا پایان دوره فعلی شورای شهر به بهره برداری می رسد.
م/۵۹