به گزارش خبرنگار پایگاه خبری آدینه پرس، لیلی اورنگی، ناظر گمرکات آذربایجانشرقی و مدیر کل گمرک تبریز در نشست خبری بیان کرد: گمرک جمهوری اسلامی ایران زیرمجموعه وزارت اقتصاد است.گمرک سازمانی است که از کوچکترین تا اثرگذارترین مصوبات را تائید میکند.
وی با بیان اینکه آذربایجانشرقی قطب صنعتی کشور است، گفت: گمرک تبریز بنا به وظایف خود در خدمت واحدهای تولیدی، صنعتی و کشاورزی است به طوری که همکاران بنده از مرز گرفته تا گمرکهای موجود در کشور همچون فرودگاه در حال فعالیت و خدمترسانی 24 ساعته هستند.
وی با اشاره به گمرک جلفا و نوردوز به عنوان دروازه اوراسیا گفت: همکاران بنده در بخش صادرات ترانزیت و… در این دو مرز در حال فعالیت هستند.
ناظر گمرکات استان به دو اداره کل گمرک در تبریز اشاره کرد و گفت: وجود ستاد نظارت، گمرک سهلان و منطقه وِیژه اقتصادی، گمرک جلفا، گمرک مراغه، خداآفرین و نوردوز از دیگر بخشهای گمرک در آذربایجانشرقی میباشد.
مدیرکل گمرک تبریز بیان کرد: بیش از 50 درصد صادرات استان از طریق گمرک تبریز انجام میگیرد، دو میلیون تن صادرات از گمرک تبریز، صادرات از گمرک سهلان 800 میلیون تن، صادرات از جلفا با 500 هزار تن، صادرات از گمرک نوردوز یک میلیون 500 تن، صادرات از بناب 500 هزار تن و صادرات مراغه 150 هزار تن میباشد.
وی ادامه داد: ترکیه با یک میلیون و 500 هزار تن و یک میلیارد و 100 میلیون دلار بیشترین، کشور مورد هدف در صادرات است و یک میلیون 700 هزار تن ارمنستان، یک میلیون 800 تن، افغانستان 190 هزار تن و آذربایجان 135 هزار تن است.
وی با بیان اینکه میزان واردات اقلام در گمرک استان 880 هزار تن به ارزش دو میلیارد و 640 میلیون دلار واردات است، گفت: عمده کالای وارداتی وسایل نقلیه زمینی (کشندهها)، ماشین آلات و وسایل مکانیکی، توتون و تنباکو، قطعات منفصله ماشین آلات است.
وی خاطرنشان کرد: 92 درصد رشد صاردرات از نظر ارزشی در گمرک نوردوز است.
اورنگی یادآور شد: در چهار ماه اخیر سهلان بیشترین میزان صادرات را دارد و 25 درصد از کالاهای صادراتی محصولات فولادی است.
خبرنگار: فاطمه محمدزاده