توسعه رستورانهايي با غذاي آبزيان در آذربايجان شرقي/ وجود ۲۵ رستوران منحصر به طبخ ماهي در استان

به گزارش آدینه پرس: آذربايجان شرقي استان پيشرو و برتر در زمينه نوآوري در عرضه و طبخ آبزيان در کشور می‌باشد و اختصاص برند منتخب سازمان شيلات ايران به استان آذربايجان شرقي در دو سال گذشته

مهندس اکبر فتحي در حاشيه اين مراسم چنين رخدادي را نشانه حركت به سمت امنيت غذايي و ارتقاي سلامت جامعه دانست و افزود: در مورد مصرف آبزيان در استان در سال ۱۳۵۷ در سبد خانوار هيچ جايگاهي براي آن تعريف نشده بود بطوري كه در اين سال مصرف سرانه آبزيان استان به سختي به ۱۰۰ گرم در سال مي رسيد ليكن هم اكنون پس از چهار دهه اين ميزان به ۷٫۵ كيلوگرم رسيده و هر سال جايگاه خوبي را در سبد خانوارهاي استان براي خود اختصاص مي دهد.

وي با بيان اينکه اين موفقيت از يك طرف وابسته به فعاليتهاي ترويجي و آگاه سازي جامعه بوده و از طرف ديگر رشد ۲۰۰ برابري فروشگاه ها و مراكز عرضه آبزيان، توسعه رستورانهاي ويژه آبزيان به ۲۵ مورد و بیش از ۱۰۰ مورد غذاخوري با غالبيت پخت ماهي در شهرستانهاي تبريز، ميانه، جلفا، مراغه، اهر، مرند، شبستر، بستان آباد و سراب و ايجاد كارخانجات و واحد هاي فراوري به ظرفيت ۵۰۰۰ تن در سال در چهار دهه گذشته از عوامل توسعه آبزي مصرفي در استان بوده است.

رئيس سازمان جهادکشاورزي استان با اشاره به رستوران منتخب ماهي خوب و اينکه بواسطه تلاشهاي اين مجموعه ، برند منتخب سازمان شيلات ايران در دو سال گذشته به استان آذربايجان شرقي اختصاص يافته است ادامه داد: طبخ تخصصي و ويژه آبزيان تبريز در اين سطح، در كشور بي سابقه بوده و حتي در استانهاي ساحلي كشورمان، رستوراني كه در اين وسعت كه منحصراً به طبخ و سرو ماهي بپردازد وجود ندارد.

وي با بيان اينكه اين رستوران از سال گذشته براي نخستين بار در كشور به پخت ماهي روي سنگ پرداخته است گفت: نقش اين مجموعه در آشتي مردم تبريز و استان و آشنايي با طبخ انواع ماهيان و رشد مصرف سرانه در سالهاي اخير چشمگير بوده است.

رئيس سازمان جهادکشاورزي استان با بيان اينكه آذربايجان شرقي از ظرفيتهاي بسيار خوبي به لحاظ توليد و صادرات در حوزه شيلات، آبزي پروري، صيد و صيادي و فرآورده هاي شيلاتي برخوردار است افزود: ظرفيت هاي شيلاتي مي تواند اشتغال، توليد و ارزآوري قابل توجهي براي كشور و استان داشته باشد.

وي يكي از راه هاي افزايش مصرف ماهي را تنوع بخشي در تهيه غذاهاي مختلف با اين محصول سالم و مغذي دانست و افزود: به خاطر فرهنگ سازي هاي انجام شده شاهد افزايش مصرف ماهي در استان هستيم.

مهندس فتحي با بيان اينكه نوع تغذيه، تأثير مهمي در سلامت انسان دارد افزود: گروهي از مواد غذايي كه تأثير مهمي در سلامت انسان و پيشگيري از بيماريها دارند، ماهي و آبزيان هستند.

وي با بيان اينكه يكي از راه هاي افزايش مصرف ماهي تنوع بخشي در تهيه غذاهاي مختلف با اين محصول سالم و مغذي است گفت: با عنايت به اهميت مصرف ماهي وآبزيان در ارتقاء سلامت افراد جامعه و به يمن افتتاح”فيش باگت” كه براي اولين بار در ايران توسط رستوران طبخ ماهي و آبزيان تبريز ايجاد شده است لازم مي دانم از زحمات ارزشمند مدير و كارآفرين جوان اين مجموعه كه اسباب اشتغال مستقيم بيش از ۱۰۰ نفر را فراهم نموده است صميمانه تقدير و تشكر نمايم.

رئيس سازمان جهادکشاورزي استان از توسعه رستورانها با غذاي آبزيان در استان خبر داد و ادامه داد: به منظور تبليغ استفاده عمومي مردم از آبزيان تاکنون ۱۰ واحد رستوران که انحصاراً به طبخ ماهي و آبزيان مي پردازند در سطح شهر تبريز راه اندازي شده است که جهت استفاده عموم مردم و گردشگران از غذاهاي دريايي و آبزيان مي باشد.

وي افزود: درصدد هستيم اين رستوران ها را در سطح استان و در مسيرهايي که گردشگران در آن مسيرها و جاده ها در تردد مي باشند، راه اندازي نماييم تا بتوانند از اين رستورانها بهره مند شوند و بدين طريق فرهنگ استفاده از آبزيان در جامعه باب شود.

مهندس فتحي در رابطه با فرهنگ سازي و تمهيدات ديگر جهت تشويق مردم براي استفاده از آبزيان گفت: مديريت شيلات و امور آبزيان سازمان جهادکشاورزي استان آذربايجان شرقي برنامه هاي فرهنگي و جشنواره هاي مختلفي را در سطح استان و شهرستانها ترتيب داده است و از اين طريق عمده فعاليتهاي فرهنگ سازي استفاده از آبزيان انجام مي شود.

وي با بيان اينکه ميزان مصرف آب در بخش شيلات در مقايسه با ساير بخشهاي کشاورزي بسيار ناچيز است ادامه داد: در منابع آبي استان شامل سدها و درياچه ها ظرفيت هاي زيادي جهت توليد آبزيان وجود دارد که آبي مصرف نمي شود و در پرورش ماهي در قفس نيز هيچگونه آبي مصرف نمي شود.

رئيس سازمان جهادکشاورزي استان با اشاره به برنامه ريزيهاي صورت گرفته جهت اختصاص آب چاه هاي کشاورزي به آبزي پروري در استان گفت: اين امر مي تواند آبزي پروري را بصورت خرد در استانهاي غيرساحلي توسعه دهد و پروتئين آبزيان را در دورترين نقاط استان که امکان دسترسي به ماهي را ندارند براي استفاده مردم فراهم کند.

گفتي است به دنبال افتتاح سومين شعبه اين مجموعه بي نظير و منحصر به فرد در كشور، رئيس سازمان جهادكشاورزي استان آذربايجان شرقي و فرماندار تبريز با اهداي لوح هاي جداگانه اي از تلاش و خدمات آقاي محمود خادم حقيقي مدير رستوران تقدير كردند.

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.