به گزارش پایگاه خبری آدینه پرس، محمدباقر بي پروا، در جمع خبرنگاران، با اشاره به وجود ۴۰۲ هکتار مزرعه زعفران در استان، گفت: سالانه 1.9 تن زعفران از اين مزارع برداشت ميشود.
وي افزود: نخستين خواستگاه زعفران در آذربايجان شرقي، ۱۲ سال پيش از منطقه خراسان به شهر بناب مرند بوده و پس از آن در کل استان توسعه يافته است.
وي ادامه داد: زعفران يک محصول کم آب بر بوده و براي هر هکتار کشت آن سالانه فقط به ۳ هزار مترمکعب آب نياز است. اين محصول داراي خواب تابستانه بوده و از اواخر بهار تا اوايل پاييز که ساير محصولات آبياري ميشوند، زعفران نيازي به آبياري ندارد و آبياري آن معمولاً زماني است که ساير محصولات باغي و زراعي به مصرف آب نيازي ندارند زمان برداشت اين محصول نيز اواخر مهر تا اواخر آبان است.
بي پروا با بيان اينکه شهرستان مرند با ۲۲۲ هکتار سطح زيرکشت قطب توليد زعفران استان است، افزود: شهرستانهاي ميانه ، اهر و مراغه در رتبههاي بعدي قرار دارند. کشت اين محصول به خصوص در حوضه درياچه اروميه به جهت صرفه جويي در مصرف آب توصيه شده و همچنين ميتواند و معيشت کشاورزان را تامين کند.
وي گفت: به طور متوسط 4.6 کيلوگرم زعفران خشک از هر هکتار برداشت ميشود و درآمد مناسبي براي کشاورزان به ارمغان ميآورد.
مدير امور باغباني سازمان جهادکشاورزي استان آذربايجان شرقي با بيان اينکه در مرند سالانه ۱۱۰۰ کيلوگرم محصول خشک زعفران توليد ميشود در خصوص مشکلات حوزه کشت زعفران نيز تشريح کرد: متاسفانه زعفران کاران استان اغلب نحوه فراوري آن را بلد نيستند در حالي که محصول زعفران استان کيفيت بسيار بالايي نسبت به نمونههاي ساير استانها دارد. مثلا در منطقه خراسان، يکسري افزودنيها به زعفران ميافزايند که از کيفيت آن ميکاهد اما زعفران خطه آذربايجان در مشهد با قيمت بالاتر خريد و فروش ميشود.
وي از ترويج کشت زعفران با توزيع سالانه بذر رايگان آن در استان خبر داد و گفت: دو شرکت فراوري زعفران در مرند فعال هستند که در زمينه صادرات هم فعاليت ميکنند.
بي پروا با بيان اينکه قيمت زعفران تر در حال حاضر ۴۵۰ تا ۵۰۰ هزار تومان مي باشد و قيمت هر کيلو زعفران خشک نيز ۵۵ تا ۶۰ ميليون تومان تخمين زده ميشود افزود: سطح زير کشت زعفران در کشور ۱۲۱ هزار هکتار مي باشد و استان آذربايجان شرقي با دارا بودن 0.3 درصد سطح زير کشت حائز رتبه ۱۱ است.
وي با بيان اينکه پيازهاي مورد نياز جهت توسعه زعفران از استان خراسان و شهر بناب مرند جهت استفاده خود شهرستان تامين شده است افزود: ميزان مصرف پياز رعفران 7 الي ۱۰ تن در هکتار مي باشد.