آدینه پرس: سخت است از نبود و فقدان پیامبری گفت که به مهربانی و رحمت شهره بود، پیامبری که مبشّر و منذر بود، پیامبری که مدّثر و مذکِّر بود، پیامبری که در زمانی که مردم از کمترین آگاهی برخوردار بودند و در جهل خود دختران را زنده به گور میکردند و فقط پسر را اولاد میدانستند، پیامبراکرم(ص) حامی دختران و زنان بود و به مقام زن ارج مینهاد و برای اصلاح نگرش جامعه تلاش میکرد و برایش مهم نبود چه اتفاقی بیفتد، از فدا شدن در راه ترویج دین اسلام، عدالت و صداقت هراسی نداشت و اصلا به همین خاطر بود که جامعه آن زمان همه با هم متحد بر ایشان لقب «محمد امین» نهادند.
رحلت رسول اکرم حضرت محمد مصطفی(ص) آنقدر ماتم سوزناک و جانگداز است که زبان یارای وصفش نیست پیامبری که در سختترین شرایط خشم خود را فرو میخورد و
سخت است از فقدان پیامبری گفتن که به مکتب نرفته بود و خط ننوشته بود، اما در گفتار، کردار و رفتار با دیگران نظیر نداشت؛ هر درسآموختهای را آموختهتر بود و چه خوب گفت لسان الغیب شمس الدین محمد حافظ شیرازی در وصف پیامبر اکرم(ص):
ستاره ای بدرخشید و ماه مجلس شد / دل رمیده ما را انیس و مونس شد
نگار من که به مکتب نرفت و خط ننوشت / بهغمزه مسئله آموز صد مدرس شد
پیامبر اکرم(ص) مرد روزهای سخت بود و خم به ابرو نمیآورد در راه ترویج دین اسلام از هیچ کوششی دریغ نمیکرد و سرانجام پس از سالها تلاش و مجاهدت در راه رضای خدا بر اساس روایات در روز دوشنبه بیست و هشتم صفر و به روایت اهل سنت روز دوازدهم ربیع الاول سال ۱۱ هجری در سن ۶۳ سالگی در مدینه براثر بیماری رحلت یافت.
امام حسن مجتبی «کریم اهل بیت »
امام حسن (ع) دارای امتیازات اخلاقی و فضائل انسانی فراوانی بود و شخصیتی بزرگوار، بردبار، باوقار، متین، سخی و بخشنده داشت و مورد ستایش مردم بود و در طول عمر ۲ بار تمام دارایی اش را و سه بار نصف ثروتش را در راه خدا بخشید و به سبب همین بخشندگیها، او را «کریم اهل بیت» عصمت و طهارت خواندهاند.
امام حسن (ع) اولین فرزند امیرمؤمنان (ع) و فاطمه زهرا (س) در نیمه رمضان سال سوم هجری به دنیا آمد و حدود هفت سال کنار پیامبر اکرم (ص) زندگی کرد و از آن پس سی سال در کنار پدرش بود و بعد از شهادت امیرمؤمنان (ع) ده سال امامت را بر عهده داشت و سرانجام در سال پنجاه هجری و در سن ۴۷ سالگی با نیرنگ معاویه به شهادت رسید و در بقیع به خاک سپرده شد.
پیامبر اکرم (ص) به دوستی او تاکید داشت و او و برادرش را سرور جوانان بهشت و پیشوای امت نامیده است.
فضایل امام حسن(ع) در منابع شیعه و اهل سنت آمده است. او یکی از اصحاب کسا است که آیه تطهیر درباره آنان نازل شد، آیه اطعام، آیه مودت، و آیه مباهله نیز درباره او و پدر و مادر و برادرش نازل شده است.
روایاتی که از امام حسن (ع) در موضوع اهل بیت (علیهم السلام) و امامت رسیده است، منعکس کننده مهم ترین مسائل و مباحث در گفتمان فکری است؛ طرح کلیاتی مبتنی بر جایگاه اهل بیت (علیهم السلام) به ویژه نقل مستقیم روایات پیامبر (ص) از یک سو و روایاتی که در رویارویی با تبلیغات شدید و سوء، به توصیف ویژه از شخصیت امیرمؤمنان (ع) و معرفی منزلت ایشان می پرداخت.
روایاتی را که به طور ویژه، متضمن معرفی ابعادی از جایگاه شخص امام حسن (ع) و تبیین مواضع ایشان بود از سوی دیگر، می توان در جهت روشن گری افکار جامعه و تأکید بر بعد صیانت از انحرافات فکری موجود دانست.