به گزارش آدینه پرس:سیدعلی حسینی، روز سه شنبه در مراسم افتتاح موزه دانشگاه علوم پزشکی تبریز افزود: باید آنچه از گذشته تبریز در حوزه علوم پزشکی وجود دارد را حفظ کرد و با برجسته سازی آن ها توانمندی و داشته های خود را به رخ جهانیان کشید.
وی اظهار داشت: برخی کشورها که از گذشته چیزی نداشته و از تمدن هم بی بهره بودند هم اکنون با بزرگ نمایی داشته های خود ادعای بزرگی می کنند در حالی که کشور ما در مقایسه با آن ها از گذشته غنی برخوردار و ویژگی های زیادی برای برجسته سازی دارد.
رییس مرکز امور هیات علمی و دبیرخانه جذب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: دانشگاه علوم پزشکی تبریز دارای حدود ۹۰۰ هیات علمی بوده که بیش از ۴۷۰ نفر آنان استاد تمام و دانشیار و از برجستگان دانشگاه های علوم پزشکی هستند.
حسینی، با اشاره به شاخصه های ارزیابی دانشگاه های علوم پزشکی کشور، ادامه داد: این دانشگاه در بسیاری از شاخصه ها رتبه اول را دارا بوده و در رده بندی دانشگاه های علوم پزشکی کشور رتبه سوم را داراست.
وی یادآوری کرد: اعضای هیات علمی این دانشگاه از جنبه های مختلف علمی علاوه بر این دانشگاه برای سایر دنشگاه های علوم پزشکی کشور نیز منشاء اثرات خوبی بوده و تلاش می شود جوانانی به عنوان هیات علمی دانشگاه ها جذب شوند که جایگزینی شایسته برای بازنشستگان باشند.
موزه دانشگاه علوم پزشکی تبریز، گذشته دانشگاه را به رخ می کشد
استاندار آذربایجان شرقی نیز در این مراسم با اشاره به توسعه فیزیکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در سال های اخیر گفت: این توسعه در دوران کرونا به داد مسوولان و مردم رسید و با افزایش تعداد بیماران کرونایی بخش های مختلفی با تجهیزات کامل در این دانشگاه راه اندازی شد.
محمدرضا پورمحمدی، با قدردانی از تلاش دست اندرکاران، کادر درمان، پزشکان و پرستاران دانشگاه علوم پزشکی تبریز افزود: آن ها به واقع مدافعان سلامت و حافظان بهداشت و توسعه سلامت جامعه هستند.
وی با اشاره به راه اندازی موزه دانشگاه علوم پزشکی تبریز اظهار داشت: دانشگاه تبریز نیز دارای موزه تاریخ و فرهنگ است که در دنیا بی نظیر است و وقتی به دنبال اسناد برای این موزه بودیم نشریاتی پیدا کردیم که سابقه آن ها به قبل از سال ۱۳۲۶ می رسد و خاک می خوردند.
استاندار آذربایجان شرقی گفت: در حالی که در دنیا، دولت ها برای خود تاریخ درست می کنند ما تاریخ خودمان را دفن می کنیم و تبریز و آذربایجان دارای سابقه بلندی در حوزه علوم پزشکی است.
پورمحمدی، با بیان اینکه واکسیناسیون را عباس میرزا وارد کشور کرد و صنعت چاپ از تبریز به همه جای ایران رفته است، ادامه داد: تبریز در توسعه علم و فناوری پیشتاز است.
وی یادآوری کرد: دانشگاه های ما به ویژه دانشگاه علوم پزشکی تبریز نه فقط در ساخت و ساز بلکه در آموزش، پژوهش و فناوری دارای رتبه در سطح کشور است و این رتبه ها حاصل تلاش اساتید دانشگاه ها است.
پورمحمدی، افزود: موزه دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز فقط موزه نبوده بلکه تاریخ برای آیندگان است و گذشته دانشگاه به رخ کشیده می شود که در صورت تکمیل برای آیندگان ماندگار خواهد شد.
موزه دانشگاه علوم پزشکی تبریز تاریخ پزشکی آذربایجان شرقی را ترسیم می کند
رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در این مراسم گفت: این موزه بعد از بازسازی مکان قبلی موزه دانشگاه علوم پزشکی تبریز که ۱۹ سال قبل در فضای محدودی ایجاد شده بود، راه اندازی شده و وسعت آن ۱۲ برابر افزایش یافته است.
محمدحسین صومی، افزود: موزه بهترین جا و گنجینه ای برای نگهداری مجموعه کارها و اسناد گذشتگان و زمینه مناسب برای پژوهش های بعدی است و می توان در آن سیر تاریخ پزشکی آذربایجان شرقی را از ۷۳۰ سال قبل که دانشگاه ربع رشیدی راه اندازی شد بعد مدارس نظامی و دانشکده پرستاری با قدمت ۱۰۴ ساله و دومین دانشکده پزشکی کشور در تبریز از ۷۴ سال قبل را ترسیم کرد.
وی اظهار داشت: وقتی کسی از این موزه بازدید کرد خواهد فهمید که پیشینیان چقدر زحمت کشیده اند تا هم به مردم خدمت دهند و هم به دانش پزشکی جامعه بیافزایند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با دعوت از مردم برای اهدای اسناد و وسایل قدیمی مرتبط با رشته های پزشکی را به این موزه، گفت: هر آنچه که به این موزه اهدا می شود بیش از آنچه که در خانه ها مورد توجه است مورد بازدید عموم و دانشجویان قرار می گیرد.
صومی، ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی دارای ۱۱ دانشکده بوده و هر کدام از آن ها در این موزه غرفه دارد و حدود ۱۰۰ گروه دانشگاه علوم پزشکی می توانند پیشرفت هر رشته را در غرفه های خود به نمایش بگذارند.
وی با اشاره به اینکه هزاران قلم اسناد و وسایل در این موزه به نمایش گذاشته شده است، یادآوری کرد: یک هزار و ۲۰۰ متر مربع از فضای دانشگاه علوم پزشکی به این موزه اختصاص یافته و بیش از ۳.۵ میلیارد تومان برای ساختمان موزه هزینه شده است.
م/۵۹