پیامبر بزرگ اسلام (ص)می فرمایند: “روزه بگیرید تا سالم بمانید.”
آدینه پرس؛ در روزهداري، تمرکز بر امور معنوي بیشتر از وجوه سلامتي است. بسیاري از گروه هاي مذهبي مدت زماني را برای عبادات شان اختصاص مي دهند. مسلمانان هم از سحر تا غروب در طول ماه رمضان روزه ميگیرند؛
والتر لانگو، مدیریت موسسه طول عمر در دانشگاه کالیفرنیا بیان داشت «دورههاي روزهداري ميتواند بدن انسان را تنظیم و جوانتر کند! مدت زمان گرسنگي به بدن کمک ميکند تا سلولهاي آسیب دیده از بین بروند و توسط سلولهاي تازهتر و جوانتر جایگزین شوند که به این پروسه “اتوفاژي” گفته ميشود»
دانشمندان طب می گویند فوائد روزه برای سلامت بدن،بسیار است. برخی مربوط به حالت روانی روزه دار است وسلامت آن را تاُمین می نماید، زیرا روزه نقش بسیار مهمی را در معالجه اضطرابهای روانی و عاطفی دارد وروزه دار را نیرو می بخشد و عواطف او را لطیف می کند و به کار نیک و دوری از جدال وتجاوز طلبی گرایش می دهد ودر همین حال تعالی روانی و فکری می بخشد و در نتیجه تقویت و تحکیم شخصیت روزه دار را به دنبال می آورد و شک نیست که این وضعیت در سلامت انسان اثر مستقیم دارد.
بعد دیگر فوائد بهداشتی روزه ،نقشی است که در معالجه بسیاری از بیماریهای جسمی دارد.از جمله بیماریهای دستگاه گوارش مانند التهاب حاد معده ،ناراحتی های مقعد ،امراض کبد ،سوء هاضمه، چاقی ،تصلب شراین، فشار خون ،تنگی نفس ،آرتروز و امثال اینها .پزشک سوئیسی بارسیلوس می نویسد :گرسنگی در معالجه بیماری ها چندین برابر داروها موُثر است.
در زمان باستان هم روزه یکی از درمان های آسان برای حصول سلامت وتندرستی بوده است .بقراط پدر علم طب روزه گرفتن راتجویز نموده است و هم چنین جالینوس ،پاراسلسوس و سایر پزشکان قدیمی چنین عمل می کردند. پاراسلسوس روزه را یکی از بهترین داروها برای درمان هر نوع بیماری نامیده است.
امروزه نیز پزشکان در این خصوص شروع به تحقیقات نموده اند، دانشمندان زیادی در کلینیک های خود مخصوصاً در اروپا در باره روزه و اثر درمانی وحاصل آن برای طولانی شدن دوران جوانی شروع به بررسی نمودند. موُسسه کارولیناکا در استکهلم یکی از مشهورترین مراکز تحقیقاتی پزشکی در این باره تحقیقاتی را روی 55 روز روزه دار انجام دادند.نتایجی که از این تحقیقات بدست آمد این بود که دریافتند روزه علاوه بر اینکه هیچگونه خطری برای بدن ندارد، دارای منافعی از قبیل دوباره جوان شدن دستگاه های بدن می باشد و همچنین اطلاعات مفیدی درباره سلامتی افراد سالم و به همین نسبت در مورد افراد بیمار ارائه شد. افراد سالم با روزه دوباره جوان شدند و افراد بیمار با روزه بهبودی حاصل نمودند. این آزمایش موجب شد که روزه یک وسیله درمانی برای افراد بیمار شود. از طرف دیگر تحقیقات نشان داده انسان می تواند بدون غذا برای مدت زمان آزمایشی زنده بماند و حتی قادر است حرکات ورزشی سختی را در زمان روزه داری انجام دهد.بنابراین با روزه نه تنها کسی ضعیف یا تهی نخواهد شد بلکه پس ازروزه قویتر و جوانتر می شود و تمام اعضاء و جوارح در وضعیت سالم خود قرار می گیرند. و ظرفیت کاری بدنی و فکری به نسبت زیادی افزایش حاصل می کند و اینها تماماً به علت اثری است که روزه بر روی تمام غدد مترشحه داخلی که مسوُولیت سیستم کار کلیّه دستگاه های بدن را بعهده دارند، می گذارند.