به گزارش آدینه پرس: علیرضا رییسی روز شنبه پس از نخستین جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا در سال ۱۴۰۰ که با حضور رییس جمهوری برگزار شد، عنوان کرد: هفتههای قبل پیش بینی کرده بودیم که با انجام سفرهای نوروزی به طور قطع میزان بیماری کرونا افزایش مییابد و اکنون در اکثر استانها روند صعودی بیماری را شاهد هستیم و این افزایش اگر تدبیر نشود و جلوی آن را نگیریم مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد.
وی ادامه داد: اکنون میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی به ۵۶ درصد رسیده که زنگ خطر بزرگی است.
رییسی اظهار داشت: شهرهای قرمز از تعداد ۹ شهر در ۲۵ اسفند اکنون به ۲۳ شهر و شهرهای نارنجی از ۳۱ شهر به ۴۴ شهر افزایش یافته، همچنین شهرهای زرد از ۲۵ شهر به ۸۷ شهر و شهرهای آبی از ۱۱۳ شهر به ۹۴ شهر رسیده است.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا خاطرنشان کرد: از مردم عزیز که سفر نرفته اند تشکر می کنیم چون واقعا موقعیت خطرناکی است و افرادی که سفر رفتهاند سفر را کوتاه کنند و بازگردند.
رستوران ها، جای برای شیوع کرونا
وی اضافه کرد: افرادی که در هتل ها و مراکز اقامتی اسکان دارند بدانند که یکی از جاهای مهم برای شیوع بیماری کرونا، سالنها و رستورانها است و بهتر است در اتاقها غذا صرف شود.
رییسی گفت: اگر دست به دست دهیم، با رعایت پروتکلهای بهداشتی چیزی به پایان بیماری کرونا باقی نمانده و ممکن است ظرف ۶ ماهه آینده با افزایش واکسیناسیون به نتایج خوبی دست یابیم و البته در صورتی که کوتاهی کنیم ممکن است عزیزان بسیاری از کنار ما بروند.
کارنامه ایران در مقابله با کرونا قابل قبول بوده است
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد: کارنامه ایران در مقابله با کرونا قابل قبول بوده است و از کسبه عزیزی که با وجود مشکلات اقتصادی بسیار همکاری کردند، تشکر می کنیم. همچنین قدردانی می کنیم از بسیاری از مردم که با لغو سفرها و دورهمیها و مراسم های شادی و عزا که جز رسم سنت کشور است برای مقابله با این بیماری و به دلیل احترام به حقوق دیگران همکاری کردند.
وی ادامه داد: از طرفی همدلی و هماهنگی و اعتقاد و اعتماد به ستاد ملی مقابله با کرونا در یک نوع از مدیریت بحران در کشور موفق بود و این ابتکار که در ستاد مقابله با کرونا از سران قوا حضور دارند و در ذیل یک فرماندهی واحد برای سلامت مردم تصمیم گرفته شد.
رییسی افزود: طی یک سال گذشته تجربیات خوبی داشتیم و نتیجه آن به حداقل رساندن تعداد مرگ ومیرها بود.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره تامین واکسن اظهارداشت: همه کشورها دو راه برای تامین واکسن دارند اول خرید واکسن از کشورهای سازنده است که براساس قراردادهای منعقد شده پیگیری و تحویل کشورها داده می شود و راه دیگر تولید داخلی واکسن است که این تکنولوژی و فناوری را همه کشورها در اختیار ندارند و خوشبختانه کشور ما یکی از کشورهایی است در این زمینه قرار دارد.
وی اضافه کرد: راهی که ما پیش گرفتیم سه راه بوده است. اول مشارکت جهانی در تامین واکسن از طریق سبد کواکس که قرار شد ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز براساس تفاهم به ایران تحویل داده شود. راه دوم تولید داخلی است که شرکتهای دانش بنیان جهادگونه در حال تلاش هستند.
رییسی گفت: خرید مستقیم دولتی از سایر کشورها نیز به عنوان راه سوم در حال پیگیری است و امروز در جلسه ستاد مقابله با کرونا راه چهارمی توسط رئیس جمهوری محترم پیشنهاد داده شد.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: از هند مقدار ۵۰۰ هزار دوز واکسن بهارات خریداری شد که ۱۲۵ هزار دوز از آن تحویل داده شده و با توجه به شیوع بیماری کرونا در هند مقدار ۳۷۵ هزار دوز باقی ماننده را دادستانی هند اجازه خروج نداده و در حال رایزنی برای تحویل مقدار باقیمانده هستیم.
رییسی گفت: در مورد سبد کواکس هم ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن خریداری کردیم و قرار شد چهار میلیون و ۲۰۰ هزار دوز آسترازنکا تحویل داده شود که مقدار آن را به یک میلیون و ۲۰۰ هزار دوز رساندند و قرار بود که این مقدار تا قبل از سال تحویل ایران شود که محقق نشد و طبق آخرین خبرها ۱۴ فروردین ماه تحویل داده خواهد شد.
وی اظهار داشت: به مردم شفاف می گوییم واکسن به راحتی قابل دسترس نیست و ۷۰ درصد از واکسن دنیا را ۱۰ کشور بیشترین استفاده را کردند که یک نوع بی عدالتی در توزیع است و البته سازمان بهداشت جهانی ههم در این خصوص معترض است.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: بحث تحویل و تامین واکسن مهم است که کشورهایی که قول تحویل دادهاند به کندی انجام میدهند و متاسفانه با وجود پیگیریهای مکرر و روزانه وزیر بهداشت متاسفانه آن میزانی که باید تحویل میشد تاکنون نشده است.
از بخش خصوصی برای تامین واکسن کمک گرفته شود
رییسی گفت: امروز رئیس جمهوری اعلام کردند که از بخش خصوصی برای تامین واکسن کمک گرفته شود و پیشنهاد این است که واکسن با ارز نیمایی از طریق بخش خصوصی وارد شود و البته جزییات بیشتری نیاز است که موضوع عدالت و دسترسی در واکسن در نظر گرفته شود.
وی خاطرنشان کرد: گروه هدف از قبل برنامهریزی شده و براساس میزان واکسنی که به دست ما برسد واکسیناسیون انجام میشود.
سخنگوی ستاد مقابله با کرونا اظهارداشت: به مردم قول می دهیم تا پایان سال ۱۴۰۰ و حتی زودتر گروه های هدف را به طور کامل پوشش دهیم و تا دی ماه با تکیه بر توان تولید داخلی واکسن، واکسیناسیون را به خوبی انجام خواهیم داد.
م/۵۹