به گزارش آدینه پرس: سعید جعفریراد رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی در نشست خبری (دهم شهریورماه) با اصحاب رسانه اعلام کرد: میزان صادرات محصولات دانشبنیان از ۲.۷ میلیون دلار در سال ۱۴۰۰ به ۱۳ میلیون دلار در سال ۱۴۰۳ افزایش یافته است. که در مجموع سه سال ۲۵.۲میلیون دلار به کشورهای مختلف صادرات داشتهاند وی همچنین، فروش داخلی این شرکتها نیز از ۲۰ هزار میلیارد ریال در سال ۱۴۰۰ به ۵۵ هزار میلیارد ریال طی سه سال گذشته رسیده است.
جعفریراد افزود که عمده محصولات صادراتی شرکتهای دانشبنیان استان شامل قیرهای رنگی، انواع لامپهای لیزری و کنتورهای آبی هوشمند میباشد. این دستاوردها نشاندهنده پتانسیل بالای فناوری و نوآوری در آذربایجان شرقی است.
رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی از برگزاری نمایشگاه رینوتکس ۲۰۲۴ در آذرماه امسال در تبریز خبر داد.
وی افزود ؛ این نمایشگاه با هدف ارتقاء همکاریهای علمی و صنعتی برگزار خواهد شد و امسال با تغییرات قابل توجهی نسبت به سالهای گذشته همراه است.
وی توضیح داد که برگزاری این رویداد با همفکری و همکاری دانشگاهها انجام میشود و مسئولیت اصلی آن بر عهده پارک علم و فناوری استان خواهد بود.
جعفریراد گفت؛ ۱۰ زون نمایشگاهی با توجه به ظرفیت و پتانسیلهای دانشگاهها طراحی شده است و هر هفته یکی از دانشگاهها مسئولیت برگزاری این بخش را بر عهده خواهد داشت.
جعفریراد همچنین اشاره کرد که پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی با ۳۶۵ شرکت فعال، در حال حاضر رتبه پنجم کشور را در زمینه شرکتهای دانشبنیان به خود اختصاص داده است. بیشتر این شرکتها در حوزههای قطعهسازی و ماشینسازی فعالیت میکنند.
وی ادامه داد: مسیر رمپ دسترسی به مجتمع عصر انقلاب پارک علم و فناوری استان از آزادراه تبریز به سهند آماده شده و به زودی به بهره برداری میرسد، این پروژه یادگاری از شهید رحمتی بوده و با حضورشان باعث تسریع این پروژه شدند
وی با اشاره به فعالیت ۲۴ مرکز رشد شهرستانی در سطح استان از همکاری پارک علم و فناوری استان با پارکهای سایر استانها و شرکتهای نفت و گاز برجسته کشور خبر داد.
جعفری راد با اشاره به راه اندازی مرکز نوآوری و شتابدهی هوش مصنوعی و اینترنت اشیا با مشارکت بخش خصوصی، افزود: حلقههای پایانی زنجیره تولید، فروش در بازارهای داخلی و خارجی می باشد،از این رو با خانه نوآوری و فناوری ایران در مسکو ارتباط گرفتیم و هر کسی که در استان قدرت تولید داشته باشد، بازار روسیه آماده صادرات محصولات و فراوردههای این شرکتها است.
وی تاکید کرد: روسیه، طالب هر محصولی است که در ایران تولید میشود زیرا هم کیفیت محصولات ایرانی را میپسندند و هم قیمت رقابتی ایران در مقایسه با چین برایشان به صرفه تر است.
از: فاطمه محمدزاده