گفتگوی ویژه خبرنگار آدینه پرس، با کشاورز موفق مهندس جواد علی حسینی دانشجوی کارشناسی ارشد کشاورزی که از سال ۱۳۸۵ در زمینه کشت زعفران درشهربناب مرند فعالیت دارد.
کیفیت زعفران مرند چگونه است؟
زعفران شهرستان مرند باتوجه به خلوص بیشتر زعفران ،قدرت رنگدهی وهمچنین عطر بهتر کیفیت فوق العاده ای دارد البته کیفیت زعفران به محل کشت و نحوه خشک کردن آن بستگی نیز دارد.
چه ویژگی زعفران مرند را متمایز و برجسته کرده است؟
باتوجه به موقعیت جغرافیایی مانند ارتفاع و سرد بودن شرایط آب و هوایی منطقه و خاک مناسب این استان زعفران این منطقه را از لحاظ پارامترهای تعیین کننده اصلی شامل قدرت عطردهی و طعم دهی متمایز کرده است.
برای ارتقای جایگاه زعفران مرند چه اقداماتی انجام شده است؟
برای ارتقاجایگاه زعفران مرند و برندسازی آن، جهاد کشاورزی شهرستان مرند و روابط عمومی آن قدم های مثبتی برداشته اند ولی متاسفانه برخی ادارات دراین راستا همکاری لازم را ندارند.
سخن آخر؟
پیشنهادی که دارم کاش بجای تشویق کشاورزان برای تشکیل شرکت های عام یا خاص بتوانیم یک شرکت تعاونی یا اتحادیه زعفرانکاران زیرنظرجهادکشاورزی استان تشکیل دهیم و برای زعفرانکاران واقعی یک بسته بندی خانگی داده شود یا اینکه پس از ثبت شرکت بسته بندی بنام خود کشاورز ثبت گردد تا جلوی بعضی سو استفاده ها وتقلبها گرفته شود.
از دیگر مشکلات این حوزه می توان به متناسب و همسو نبودن زعفران کاری با پژوهشها و تحقیقات و دانشکده کشاورزی با نیاز کشاورزان، فعال نبودن بخش صنعت و دانشکده های داروسازی، وجود کشورهای رقیب وضعف دربازاریابی بین المللی، عدم اختصاص تسهیلات بانکی لازم به زعفرانکاران واقعی، اشاره کرد.