توسط محققان بسیج اساتیدتولید 2 محصول تحریمی
به گزارش آدینه پرس از تبریز، جلال شیری، معاون علمی و پژوهشی سازمان بسیج اساتید آذربایجانشرقی در جمع خبرنگاران از تولید محصولات فناورانه توسط نخبگان سازمان بسیج اساتید خبر داد و اظهار داشت: رویکرد سازمان بسیج اساتید رویکرد مسئلهمحوری است و در این راستا نخبگان بسیج اساتید در دو موضوع کلان ورود پیدا کردهاند.
وی افزود: یکی از این موضوعات در زمینه زیست محیطی بوده و موضوع دوم تولید دو محصول فناورانه در زمینه شویندهها است که توانستهاند آن را با فناوری بومی تولید کنند.
شیری ادامه داد: محققان بسیج اساتید موفق شدهاند در حیطه تولید دو ماده شوینده دستاوردهای موفقیتآمیزی داشته باشند که تولیدات آنها به جشنواره کشوری ارسال شده است. این تولیدات موادی هستند که به خاطر تحریمها مواد اولیه برای ساخت آن وجود نداشت.
وی همچنین اضافه کرد: حالا با تلاش محققان این مواد شوینده تولید شده که قابل رقابت با نمونه خارجی بوده و صرفهجویی ارزی به دنبال دارد و قیمت تمام شده برای مصرفکننده نیز به مراتب پایینتر از نمونههای مشابه خارجی است. و این مواد شوینده در داخل و خارج از کشور به تائید نهادهای مربوطه رسیده است.
شیری در مورد طرح دوم نیز اذعان داشت: طرح بعدی در مورد کیفیت آبهای سطحی مخصوصا آبهای مرزی است که محققان دانشگاهی به این موضوع ورود کردند تا این موضوع حل شود و از طریق سازمان بسیج اساتید به یک مطالبه تبدیل شود.
وی ادامه داد: همچنین بررسی کیفیت آبهای زیرزمینی و خاکهایی که دارای فعالیت معدنی است. بررسی کیفیت این موارد بهصورت جدی در دستور کار قرار دارد تا به سلامت محیط زیست کمک کنیم.
متاسفانه بسیاری از طرحهای پژوهشی در دانشگاه به ثروت تبدیل نمیشود
شیری با اشاره به اینکه متاسفانه بسیاری از طرحهای پژوهشی در دانشگاه به ثروت تبدیل نمیشود، یادآور شد: مقام معظم رهبری، علم را به علم نافع تعبیر کردند، علمی که در جهت تعالی انسان باشد، علم نافع باید کشور را به استقلال و بینیازی برساند. باید علمی در دانشگاه تولید شود که به ارتقای کیفیت محصول تولیدی در واحد صنعتی بیانجامد. باید از تولید داخل با افزایش کیفیت آن حمایت کرد، ارتقای کیفی یک محصول یک پیش شرط دارد و آن این است که واحد تحقیق و توسعه فعالیت درستی داشته باشد.
وی ادامه داد: در اینکه چرا علم به ثروت تبدیل نمیشود، مطالعات تحقیقی صورت گرفته و دلائل مختلفی بیان گردید. اول اینکه طرحهایی در دانشگاهها اجرا میشود که در اولویت مسائل کشور نیست. دوم اینکه با کمال تاسف طرحهای تحقیقاتی توسط افراد غیرمتخصص اجرا میشود. یعنی ساختار ارائه طرحها رعایت نمیشود. موضوع سوم هم این است که عملکرد جزیرهای بین دانشگاه و صنعت وجود دارد. در حالی که باید دانشگاه نیاز صنعت را بداند و صنعت نیز از رویکردها و طرحهای دانشگاهی اطلاع داشته باشد، مطلب چهارم هم این است که متاسفانه روحیه دلسردی در فضای نخبگانی توسط برخی افراد به صورت دانسته یا ندانسته ترویج میشود. عدهای روحیه دلسردی را رواج کرده و نخبگان دانشگاهی را برای رفتن از کشور ترغیب و تشویق میکنند در حالی که این قابل قبول نیست.
معاون علمی و پژوهشی سازمان بسیج اساتید آذربایجانشرقی با بیان رویکردهای این سازمان افزود: بسیج اساتید به عنوان یک قشر تخصصی بسیج در موضوعات مختلف صاحبنظر است، جنبه علمی و پژوهشی در این قشر تخصصی جلوه خاصی دارد و یکی از اساسیترین رسالتهای ما تقویت موضوع مسئلهمحوری و پیامدمحوری است. برای رسیدن به این هدف اقداماتی شروع شده و اقداماتی نیز پیش رو داریم.
عضو هیات علمی دانشگاه تبریز در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری متذکر شد: سازمان بسیج اساتید به صورت مصداقی وارد موضوع نشده بلکه به صورت یک قشر تخصصی مطالبات عامه مردم را احصاء کرده و طی یک فرآیند سیاست پژوهشی به عنوان مطالبهگری در اختیار نامزدهای ریاست جمهوری و حتی نامزد پیروز انتخابات قرار میدهد.
وی افزود: همچنین سازمان بسیج اساتید در زمینه جلب و افزایش مشارکت و آگاهسازی عمومی و تبیین نقش حضور مردم در انتخابات همکاری خوبی با صدا و سیمای مرکز آذربایجانشرقی داشته و کرسیهای نقد و نظر را در این راستا برگزار میکند.