به گزارش پایگاه خبری آدینه پرس به نقل از ایرنا ، رئیس اداره محیط زیست مراغه دستآموز بودن این پرنده را تایید و یادآوری کرد که این پرنده میهمان پس از مدتی نگهداری و نمونهبرداری، باید در منطقهای مناسب و با تشخیص پرندهشناسان رهاسازی شود.
غلامرضا زارع از مردم منطقه خواست که از نگهداری پرندگان شکاری در خانههایشان دوری کنند زیرا این گونهها باید در طبیعت زندگی کنند و دور شدن آنان از زیستگاهشان، سرنوشت نامعلومی در پیش رویشان قرار میدهد.
وی با تاکید بر اینکه احتمال بازگشت این پرنده شکاری به طبیعت ۵۰ درصد است، اضافه کرد: با توجه به رفتارهایی که این کرکس از خودش نشان میدهد و برای گرفتن غذا به انسان نزدیک میشود، پیداست که به صورت خانگی پرورش یافته و همین موضوع این پرنده را از ذاتش دور کرده است.
وی در مورد حکایت انتقال این پرنده به اداره محیط زیست مراغه نیز بیان کرد: این پرنده در زبالهگاه موقت شهرداری پیدا شده و از آنجایی که ناتوان بوده، برای مدتی نگهداری شده و در نهایت به اداره محیط زیست انتقال یافته است.
رییس اداره محیط زیست مراغه این را هم به خبرنگار ایرنا گفت که این جوجه کرکس روزانه چهار تا پنج کیلوگرم فرآوردههای گوشتی مصرف میکند و وضعیت نامعلومی در پیشرو دارد.
کرکس از پرندگان شکاری لاشهخواری است که از مردار حیوانات تغذیه میکند؛ مرداری که شاید پر از عفونت و بیماریهایی چون وبا و سیاه زخم باشد و هر موجودی جز کرکس را از پا در بیاورد.
کرکس در حقیقت به پاک شدن زمین از بیماری و عفونت کمک کرده و با نابودی آنها مجموعهای از خطرهای بهداشتی جدی را از پیشروی جوامع انسانی بر میدارد تا جایی که بر اساس برخی گمانهزنیها، هر کرکس در طول عمر خود ۱۳ هزار دلار به جوامع انسانی کمک میکند.