به گزارش آدینه پرس، «یوسف غفارزاده» در نشستی در دانشگاه تبریز به مناسبت ۱۳ اسفند، روز ملی آب، اظهار کرد: ارزش افزوده هر مترمکعب آب در بخش کشاورزی در دنیا به طور متوسط دو و نیم دلار است، اما این میزان در کشور ما حدود ۲۳ سنت است و برای جلوگیری از این روند، باید در مصرف آبهای زیرزمینی و تجدیدپذیر بازبینی کرده و راندمان و بهرهوری را بالا ببریم.
وی افزود: رودهای مرزی در بیشتر کشورها محل منازعه و درگیری هستند، اما در استان ما رودخانه ارس که مرز مشترک با سه کشور ترکیه، آذربایجان، ارمنستان و جمهوری خودمختار نخجوان است این رودخانه نه تنها مورد منازعه نیست بلکه به محل دوستی دولتها تبدیل شده است.
غفارزاده خاطرنشان کرد: در همین راستا سد قیز قلعهسی نیز آماده بهرهبرداری است و ظرف چند ماه آینده به بهرهبرداری میرسد و توان تنظیم ۲ میلیارد مترمکعب آب این رودخانه را دارد و طبق هماهنگی انجام شده سد وحدت نامگذاری خواهد شد.
وی در ادامه با بیان اینکه گرمایش زمین باعث تبخیر و در نهایت کمآبی میشود، ادامه داد: به نسبت یک ماه گذشته پوشش برف استان یک چهارم شده و دلیل آن افزایش ۲.۵ درجهای دما و تبخیر است که به مراتع و کوهها نفوذ و پوشش گیاهی افزایش یافته است؛ بنابراین تغییر اقلیم نیز یکی از عوامل موثر در کمآبی است.
وی در پاسخ سوال دانشجویان در خصوص سدهای ترکیه و حقابه ایران یادآور شد: از سه سال گذشته مطالعاتی در خصوص بالادستی ارس انجام شده که نهایتأ پس از سفر اردوغان به ایران و طرح موضوع توسط رئیس جمهور، کمیسیون مشترک برای رسیدگی به بالادست ارس آغاز و کارگروههای فعال و جلساتی برگزار شده و این موضوعات به دقت انجام و پیگیری میشوند.