به گزارش پایگاه خبری آدینه پرس: امیرحسین اسدی مدیرکل دفتر خدمات کسب و کار وزارت صمت در نشست خبری در جمع اصحاب رسانه بیان کرد: ورود فناوریهای مسأله محور با پاسخگویی به نیاز صنعت کشور در تولید محصولات با کیفیت و صادراتی یکی از سرفصل های مهمی است که در بستر نخستین جایزه ملی فناوری ایران محقق می شود.
وی افزود:همچنین یازدهمین دوره رویداد رینوتکس که ماه آینده از ۱۴ تا ۱۷ آذرماه در شهر تبریز برگزار می شود و جشنواره فناورانه با اعطای جوایز ۲۰ گانه در راستای ارتباط میان فناوران و بازیگران زیست بوم نوآوری و فناوری کشور شکل خواهد گرفت.
اسدی ادامه داد: جذب و پرورش ایده های نوآوانه و فناوری های کاربردی، کمک به تجاری سازی فناوری، شناسایی و حمایت از فناوری های برتر و کمک به برند سازی، شناسایی نیازهای فناورانه صنایع کشور و تلاش برای ارتقای فناوری آن ها از مهمترین اهداف برگزاری نخستین جایزه ملی فناوری ایران و نمایشگاه رینوتکس است.
اسدی اضافه کرد: وزارت صمت در خلال یازدهمین دوره نمایشگاه فناوری و نوآوری ربع رشیدی در تبریز حوزه دانش آموزی و دانشجویی را مد نظر قرار داده است.
وی ادامه داد: بسترهای لازم برای هم افزایی صنعت ودانش و دانشگاه را با برگزاری رویدادهایی مانند رینوتکس تداوم دهیم و در این بخش نیاز مبرمی به کمک و همیاری رسانه ها پیدا خواهیم کرد.
اسدی همچنین گفت: در سال های گذشته دیدیم که دانشگاهها نیاز صنعت را برطرف نمیکنند و صنعت نیاز به توسعه فناوری و روابط بینالملل و عارضهیابی دارد بنابر این هدف جایزه ملی فناوری ایران نیز ایجاد نگاهی نو به فناوری سوق پیدا کرد تا در این رویداد بعنوان اهرم های تشویقی بیست جایزه در چهار دسته تعریف شده است.
مدیرکل دفتر خدمات کسب و کار وزارت صمت افزود:در ایران حدود ۳ میلیون دانشجو و بیش از ۲۰۰۰ دانشگاه، ۱۶میلیون دانش آموز و حدود ۵۰۰ مرکز رشد و کار داریم، با وجود این پتانسیل اما صنایع ما آن چنان که باید بهرهور نیست و شاخصهای بهرهوری در آنها اجرایی نشدهاند.
وی گفت: در رصد برنامههای توسعهای میبینیم که دانشگاه و صنعت همواره از یکدیگر ناراضی هستند، زیرا شاخص ارزیابی در این دو با هم فرق میکند. صنعت به دنبال درآمدزایی و سودآوری و دانشگاه در پی ارائه مقالات آیاسای و چاپ کتاب است.
اسدی تصریح کرد: این روزها به تغییر شاخصهای ارزیابی فناوری نیاز داریم. این اتفاق قرار است در جریان رویداد جایزه ملی فناوری رخ دهد. فناوری وقتی اهمیت پیدا میکند که نیاز صنعت را برطرف کند و قدرت تعامل با صنایع بزرگ را داشته باشد. فناوری باید مسأله محور باشد و به کیفی شدن تولید و توسعه صادرات بینجامد.
مدیرکل دفتر خدمات کسب و کار وزارت صمت خاطرنشان کرد: آمارها نشان میدهد چهار میلیون کسبوکار صنفی و صنعتی در کشور داریم که بازار کار قابل توجهی برای دانشجویان کشور است با این حال شاهد حضور پررنگ فارغالتحصیلان دانشگاهی در این واحدها نیستیم این برآمده از همان شکاف دانشگاه و کسبوکارهاست.