به گزارش پایگاه خبری آدینه پرس ؛ این دستگاه که برای اولین بار در کشور و توسط شهرداری تبریز ساخته شده، قادر است معادل چهار هکتار درخت سوزنی که برابر با ۷۵۰۰ اصله درخت سوزنی است، تصفیه هوا انجام دهد و از طرفی می تواند سالانه ۶۱ میلیون متر مکعب هوا را تصفیه کند. وی اعتقاد دارد که استفاده از این دستگاه می تواند تبریز را به نقطه ای برساند که آلودگی هوای آن هرگز از حد مجاز فراتر نرود. با اینکه اکنون تنها یک دستگاه درخت مصنوعی در اصفهان وجود دارد، اما کارکرد آن بسیار متفاوت از دستگاه ساخته شده در تبریز دارد و دستگاهی که در یکی از کلانشهرهای کشور نصب شده، سیستم جلبکی دارد و تنها به اندازه دو درخت طبیعی کارکرد دارد.
نصب نخستین دستگاه در مرکز شهر
با توجه به آلودگی هوای تبریز بخصوص در فصول بارش و مواقع وارونگی هوا، قرار است به تعداد مورد نیاز از این دستگاه تولید شده و در نقاط پر تردد و آلوده از جمله هسته مرکزی شهر و همچنین پالایشگاه و مناطق صنعتی نصب شود. در این راستا نخستین درخت مصنوعی که ویژگی مبلمان شهری دارد و از ظاهر متناسب بومی و کاربردی دو وجهی برخوردار است، به زودی در هسته مرکزی شهر نصب و به بهره برداری خواهد رسید. شاید به نظر برسد که تولید این دستگاه پر هزینه باشد اما سرپرست معاونت برنامهریزی شهرداری تبریز اعتقاد دارد هزینه ای که برای ساخت هر درخت مصنوعی می شود، بسیار کمتر از تاثیر کارکرد آن در کاهش آلودگی هوا است و این میزان هزینه حتی از پیش بینی های شهرداری تبریز کمتر است.
شهرداری تبریز این توان و ظرفیت را دارد که دستگاه درخت مصنوعی را به تولید انبوه رسانده و با تامین مواد اولیه و سوخت شیمیایی آن، به دیگر کشورها صادر کند. دستاوردی که به زودی به یکی از افتخارات و اقدامات ماندگار شهردار تبریز در دوره ششم مدیریت شهری تبدیل می شود.