به گزارش آدینه پرس،شهنام اشتری مدیر کل حفاظت محیط زیست استان دراین کارگاه آموزشی که بصورت وبیناری – حضوری با حضور فعالان ، پژوهشگران استادان محیط زیست، صیاد شیخی کارشناس مشارکت های مردمی و اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست کشور ،محمد کوهانی دبیر شبکه محیط زیست موسسات مردم نهاد جوانان کشورو بهزاد صادقی دبیر شبکه محیط زیست موسسات مردم نهاد اداره کل ورزش و جوانان استان آذربایجان شرقی در سالن کنفرانس اداره کل حفاظت محیط زیست استان برگزار شد گفت : اعتقاد اینجانب بر این است که آگاهی زیست محیطی کلید حل بسیاری از مشکلات زیست محیطی است بخش عمدهای از مشکلات زیست محیطی، ریشه در عدم شناخت و آگاهی لازم انسان نسبت به واقعیات جامعه دارد.
وی با اشاره به موضوع کارگاه آموزش در خصوص نحوه مدیریت پسماند های شهری گفت : در سال گذشته با راه انداز ی سلول شماره 2 دفن پسماند تا حدود زیادی با واقعیت مدیریت پسماند رروبرو شدیم بطوریکه 60 الی 70 درصد وضعیت کمپوست کلانشهر تبریز کاهش یافت.
اشتری در مورد پسماندها پزشکی وضعیت را مطلوب توصیف کرد اما از عدم همکاری بهینه نظام پزشکی در این زمینه گله مندی نموده گفت : حدود 17 تن در روز پسماندهای پزشکی تولید می شود که سهم ناچیز از این رقم مربوط به مراکز درمانی خصوصی می باشد .
وی گفت : فاقد مرکز امحاء پسماندهای صنعتی هستیم که خود حساسیتهای اجتماعی و نقش هم افزایی با تشکلهای مردم نهاد را اینجا میتوان احساس کرد.
ایشان در خصوص پسماندهای کشاورزی و مشکل آتش زدن ضایعات و جمع آوری کود و سم را مهم دانست که نباید در طبیعت رها شوند همچنین پسماندهای مربوط به نخاله های ساختمانی نیز بایستی از طرف شهرداری با جدیت بیشتری امحا گردند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی پس از بیان مشکلات استان در خصوص نحوه دفن صحیح انواع پسماندها تاکید کرد : سازمانهای مردمنهاد به دلیل ارتباط مستقیم و بدون واسطه با مردم، بسیار موثر و کارآمد میتوانند عمل میکنند بطوریکه فعالیت های سازنده بە سازمانهای مردمنهاد، اعتبار می بخشد چون آنها توان فعالیتهایی را دارند که دولتها و بخش خصوصی از انجام آن عاجزند.
بهزاد صادقی دبیر شبکه محیط زیست موسسات مردم نهاد اداره کل ورزش و جوانان استان آذربایجان شرقی نیز در این نشست ضمن ابراز خرسندی از همکاریهای بسیار پربار و ارزشمند با حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی اذعان داشت : بررسی آموزشهای محیط زیستی نشان میدهد که آگاهی و حساسیت زیستمحیطی میتواند از طریق روشهای مختلف آموزشی از سنین ابتدایی بهبود یابد و لذا اهمیت بالایی دارد.
وی افزود : آموزش محیط زیست به عنوان یکی از ابزارهای اساسی برای افزایش آگاهی و حساسیت افراد نسبت به محیط زیست شناخته شده و با رشد جمعیت، توسعه صنعتی و پیشرفتهای علمی، بحرانهای زیستمحیطی نیز افزایش یافتهاند که امروز بطور مثال میتوان از دیپلماسی صلح آب و تنشهای محیط زیستی و چالش های کاهش میزان آب در جهان یاد کرد.