به گزارش آدینه پرس: فریدون باباییاقدم در جلسه فوقالعاده کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تبریز اظهار کرد: هیئت بررسی و تطبیق مصوبات دولت که در مجلس مستقر است ۲۰ روز به ما وقت داد تا مستندات قانونی خود را ارائه کنیم که ۱۲ روز از آن سپری شده و حتما باید با ادلهای محکم نامهای تدوین کنیم و در وهله اول باید از رئیس مجلس بخواهیم که پیگیر ابطال این موضوع باشد.
وی افزود: در دومین وهله باید طی لایحهای موضوع را در دیوان عدالت اداری مطرح کنیم، که نیازمند تنظیم دادخواستی است که هم جنبههای فنی و شهری باید به صورت شفاف مطرح شود و هم علاوه بر آن موضوعات قانونی و حقوقی مطرح شود.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تبریز تصریح کرد: جمعبندی نهایی ما در این جلسه تنظیم دادخواستی برای ابطال این مصوبه بود که علاوه بر اینکه جنبههای شهرسازی و فنی قضیه و ابعاد حقوقی موضوع که مغایرت با قوانین دارد، یک سری تبعات نیز به لحاظ اجتماعی و مالی گریبانگیر منطقه و شهرمان خواهد شد.
وی اضافه کرد: در کنار این موارد، یک منطقه حائلی که در این فضا در دو ماه گذشته ایجاد شده است و به جهت اینکه حریم نمیتواند به محدوده بخش دیگری تجاوز کند در اینجا موضوع برعکس شده است.
بابایی اقدم اعلام کرد: عوامل شهرداری تبریز در نظارت بر حریم شهری دلسرد شدهاند و همین موضوع موجب ساخت و سازهای غیرمجاز و بافتهای ناکارآمد شده است که قطعا برای آینده شهر تهدید است و هم تخریب اراضی کشاورزی و هم حریم توسعه آتی شهر است که در این ارتباط می تواند چالش بزرگی باشد.
وی خاطرنشان کرد: بنابراین شد که در این مدت کوتاه علاوه بر اینکه اعتراض خود را به جلو میبریم، در یک سری مراکز دانشگاهی که رشتههای مرتبط را دارند، از نخبگان مسائل شهری استفاده کنیم تا ابعاد موضوع تبیین شود و در کنار آن پیشنهاد شد با استاندار نیز دیدار و دغدغههای خود را اعلام کنیم.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تبریز تأکید کرد: بحث آخر ما نیز تنظیم دادخواستی است که در روز شنبه با حضور جمعی از افرد حاضر در جلسه برای ارائه به هیئت تطبیق و دیوان عدالت اداری ارائه شود.
وی با اشاره به متضرر شدن اهالی باسمنج با این مصوبه تأکید کرد: از اولین روزها چنین وانمود شد که این اعتراضات تنها از سوی تبریز است، ولی برعکس این موضوع است در دوره چهارم شورای شهر در سال ۹۲ طومار عظیمی به امضای چند هزار نفر از مردم باسمنج به شورای شهر باسمنج ارائه کردند و آنها نیز در قالب صورتجلسهای خواستار الحاق به تبریز بودند که این موضوع را در قالب طرح جامع پیش بردیم.
بابایی یادآور شد: حتی در سال ۹۶ با امضای دکتر حناچی الحاق شهر باسمنج به تبریز تصویب شد؛ به جای اینکه ما با سه شهرستان تداخل سیاسی داریم و انرژی روی این موضوع گذاشته شود که مشکلات مردم که ذینفع موضوع هستند رفع شود، مسئله جدیدی آغاز شده است که کاملا برعکس آن روند موجود است؛ تا زمانی که این موضوع حل نشده است؛ همه اعضای شورای شهر بهویژه کمیسیون شهرسازی پیگیر لغو این موضوع هستند.
وی خاطر نشان کرد: حدودا بالغ بر ۱۰۰ هکتار از اراضی که جزو حریم باسمنج شده است، در سال ۷۱ و ۷۲ توسط شهرداری تملک شده و به صورت سهم و امتیاز در دست شهروندان قرار دارد و امروز اگر به ریال تبدیل شود، مبلغ کلانی است و نگرانیهایی که در این موضوع ایجاد کرده است ما را مصر به پیگیری ابطال این مصوبه کرده است.
م/۵۹