مهندس صیادی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند در مورد تولید امسال زعفران نسبت به سالهای گذشته گفت: سطح زیر کشت زعفران شهرستان مرند در سال گذشته ۱۹۴ هکتار بود که امسال با کشت ۱۶ هکتار دیگر به ۲۱۰ هکتار رسیده است.
پیش بینی می شد امسال مقدار ۱۴۵۰ کیلوگرم زعفران برداشت شود که بدلیل خسارت خشکسالی امسال ۱۱۶۰ کیلوگرم زعفران تولید شده است.
وی از مهمترین برنامه هایی که برای رشد و توسعه تولید زعفران در استان دارید چنین گفت: با توجه به اینکه زعفران یک محصول کم آب بر محسوب می شود توسعه کشت این محصول از برنامه اولویت دار مدیریت جهاد کشاورزی می باشد. پرداخت تسهیلات با کارمزد پایین از حمایت های دولت در این زمینه می باشد. معرفی به سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی جهت خرید و صدور مجوز حمل پیاز زعفران به شهرستان و استان، ترویج کشت محصول، برگزاری کلاس های آموزشی و ترویجی، برگزاری جشن، جشنواره زعفران در شهرستان و مرکز استان. برگزاری دو تور رسانه ای برای شناساندن محصول و شهرستان به بازارهای محلی و استانی و برندسازی از اقدامات جهاد کشاورزی می باشد.
مهندس صیادی ادامه داد:زعفران بیشتر به صورت خرده فروشی و مقدار ناچیزی به صورت عمده به فروش می رسد. سه واحد فراوری و بسته بندی زعفران در شهرستان محصول تولیدی را خریداری و بسته بندی می نمایند. و بقیه محصول عمدتا توسط اهالی شهرستان و شهر تبریز به صورت خرده خریداری می شوند.
محصول تولیدی کارگاه های شهرستان به صورت بسته بندی به بازار عرضه می شود و عمدتا در صنایع غذایی و صنایع رنگرزی و در تولید عرقیات هم استفاده می شود.
مدیر جهاد کشاورزی به قوانین ایجاد کارگاه های بسته بندی زعفران و آزمایشگاه ها اشاره کرد و گفت: یکی از قوانین کارگاه مجهز بودن به آزمایشگاه می باشد که باید برای ایجاد واحدهای کارگاهی بایستی موافقت اصولی از جهاد کشاورزی و سازمان غذا و دارو اخذ گردد.
مهندس صیادی در پاسخ به این سوال خبرنگار ما “آیا می توان گفت این قانون جزء قوانین دست و پا گیر برای ایجاد اشتغال می باشد ؟ وقتی برای آزمایشگاه ها مجوز صادر کردند چه ضرورتی دارد که کارگاه ها هم مجهز به آزمایشگاه باشند؟” گفت؛ این مسائل را ارتباط می دهند به سلامت جامعه و نمی توان عکس العمل نشان داد . مسلما با تسهیل قوانین ایجاد کارگاه کشاورزان و کارآفرینان پیش قدم خواهند شد و ارزش افزوده تولید بالا خواهد رفت، ای کاش می شد در یک محیط بهداشتی تولید محصول سالم تولید نمود و به بازار عرضه کرد و فقط برای واحدهای صادراتی و بزرگ آزمایشگاه پیش بینی شود.
ایشان در پاسخ به این سوال آدینه پرس که “منطقه ما آذربایجان شرقی منطقه استراتژیک است و با ارمنستان، نخجوان، آذربایجان و ترکیه در ارتباط می باشد و همسایه هست چه برنامهای برای صادرات این محصول دارید؟” گفت؛ برای صادرات محصول به کشورهای همسایه یا بازارهای جهانی بایستی حتما روی فرآوری و بسته بندی محصول با روش های جدید و بروز جهانی اقدام شود که نیاز به سرمایه گذاری بخش خصوصی می باشد.
در آخر مهندس صیادی اظهار داشت ؛ برای افزایش در آمد و کشاورزان و تشویق و حمایت از آنان باید تنظیم بازار عرضه و تقاضا و سرمایه گذاری بر فرآوری و بسته بندی محصول اولویت کاری جهاد کشاورزی قرار گیرد.