مدير شرکت خدمات حمايتي کشاورزي آذربايجان شرقي از راه اندازي سامانه حمل و نقل توزيع نهاده هاي کشاورزي خبر داد.

به گزارش آدینه پرس به نقل از روابط عمومي سازمان جهادكشاورزي استان، مهندس جمشيد باقريان با اشاره به اينکه در سامانه حمل و نقل توزيع نهاده هاي کشاورزي کنترل و پايش کود انجام مي شود افزود: کشاورزان مي توانند به صورت آنلاين از طريق اين سامانه، ميزان کود مورد نياز خود را تعيين و دريافت کنند.
وي تلفن گوياي ۱۵۵۹ باشگاه کشاورزان راهي براي بين مشکلات و مشاورههاي کشاورزان است، گفت: از اين طريق خدمات آزمايش آب و خاک، سفارش انواع نهادهها، اطلاع از وضعيت آب و هوايي و … ارائه ميشود ولي متاسفانه به دليل عدم آگاهي کشاورزان و کم سوادي آنها اين سامانه آنچنان که بايد تاکنون کارايي نداشته است.
مهندس باقريان اظهار کرد: شرکت خدمات حمايتي کشاورزي پس از سپري کردن فراز و نشيبهاي مختلفي، با ادغام چند شرکت مختلف تاسيس شده و با بيش از ۸۰ دهه سابقه در تامين و توزيع نهادههاي کشاورزي در کنار وزارت جهاد کشاورزي به انجام وظيفه مشغول است.
وي افزود: فعاليتهاي شرکت خدمات حمايتي کشاورزي بر پايه پنج مولفه تامين و توزيع به موقع، تامين نهادههايي با کيفيت، به اندازه، با قيمت مناسب و به صورت سهل و آسان استوار است تا از اين طريق، بهره برداران و کشاورزان زحمت کش را در تامين بهترين نهادهها و با شرايط مناسب ياري دهد.
وي در خصوص آخرين وضعيت تامين کودهاي شيميايي بخش کشاورزي، گفت: پتروشيميهاي کشور سالانه شش ميليون تن کود ازت توليد ميکنند که از اين مقدار، دو ميليون و ۴۰۰ هزار تن نياز داخلي بوده و سه ميليون و ۶۰۰ هزار تن نيز به کشورهاي هدف صادر ميشود. از سهميه کود ازت کل کشور نيز تاکنون يک ميليون و ۹۰۰ هزار تن تامين شده است و باقي تا پايان سال تهيه خواهد شد.
مهندس باقريان افزود: سهميه استاني کود ازته آذربايجان شرقي نيز امسال با رشد ۲۶ درصدي نسبت به گذشته همراه بود و ۱۰۲ درصد کود ازته استان تامين شده است.
وي گفت: کودهاي فسفاته و پتاسه موردنياز کشور نيز که برابر ۶۰۰ هزار تن است، به صورت وارداتي و توليد داخلي تامين شده و در اين راستا، ۲۰ الي ۲۵ درصد کود پتاسه و ۲۰ درصد کود فسفاته در داخل کشور با تامين مواد اوليه از خارج توليد ميشود.
وي با اشاره به کنترل کيفي تمامي کودهاي وارداتي در مبادي ورود به داخل کشور، اظهار کرد: تامين و توزيع کود فسفات و پتاسه که جزو کودهاي وارداتي محسوب ميشوند، در طي نوسانات قيمتي و افزايش قيمت ناشي حذف ارز تخصيصي دولت، با کاهش مواجه بوده و کشاورزان نيز رغبتي براي دريافت اين کودها ندارند. اين کاهش استقبال کشاورزان از کود فسفاته نيز از طريق کودهاي داخلي و غيريارانهاي شامل کودهاي ريزمغذي و غيرتکليفي جبران ميشود.
مدير شرکت خدمات حمايتي کشاورزي استان در خصوص نحوه تامين کودهاي غيريارانهاي نيز گفت: در تفاهم نامهاي که با ۵۹ توليدکننده داخلي داشتيم، کودهاي غيريارانهاي از طريق اين توليدکنندگان توليد شده و به کشاورزان عرضه ميشود.
وي از توزيع معادل ۸۴ هزار و ۱۸۳ تن کود در استان طي سال گذشته خبر داد و گفت: اين توزيع از ابتداي سالجاري تاکنون برابر ۶۴ هزار تن بوده است براساس آمارها، قيمت کود فسفاته در سالجاري بسيار بالا رفته و قيمت کود ازت نيز تغييرچنداني نداشته است.
وي افزود: موجودي انبارهاي کود استان شامل ۲۹۲۷ تن کود ازته، ۲۵۶۴ تن کود فسفاته و ۳۶۲۰ تن کود پتاسه بوده و در مجموع ۹۱۱۱ تن کود در انبارهاي ۳۰ هزار تني استان ذخيره سازي شده است.
مهندس باقريان با اشاره به وجود ۱۷۰ کارگزار خدمات حمايتي کشاورزي در سطح استان، گفت: اين کارگزاران که تعداد ۱۴۵ واحد از آنها فعال هستند، جهت توزيع کود به بهره بردارن فعاليت کرده و به تمامي نقاط استان از دهستانها و بخشها گرفته تا روستاهاي کوچک خدمات رساني ميکنند.
وي در خصوص راه تشخيص کود تقلبي، گفت: ابتدا کشاورزان بايستي نهاده موردنياز خود را از مراکز معتبر تهيه کنند و به خاطر اطمينان بيشتر از اين کودها ميتوانند شمارهاي که بر روي بسته کود درج شده است را به سر شماره ۳۰۰۰۶۴۶۴۲۴ ارسال کنند.
وي با اشاره به لزوم ثبت نام کشاورزان در سامانه پهنه بندي وزارت جهاد کشاورزي جهت دريافت خدمات کشاورزي، گفت: با توجه به اينکه کشاورزان قشر آسيب پذير جامعه هستند، شرکت خدمات حمايتي کشاورزي با همکاري وزارت جهاد کشاورزي و بانک کشاورزي اقدام به تامين نقدينگي براي خريد نهادههاي کشاورزي بهره برداران کرده و در اين راستا کارت کشاورز را در اختيار اين قشر قرار داده است.
وي افزود: بهره برداران ميتوانند با استفاده از اين کارت براي دريافت نهادههاي کشاورزي از ۱۴۵ کارگزاري فعال استان اقدام کرده و پس از خريد، هزينه را با نرخ ۱۲ درصد در طي يکسال به بانک بازگردانند. سقف دريافت اين تسهيلات از يک هکتار با يک ميليون تومان تا ۲۰ هکتار با ۲۰ ميليون تومان امکان پذير خواهد بود.
مدير شرکت خدمات حمايتي کشاورزي استان با بيان اينکه سهميه استان در اين خصوص ۱۵۰ ميليارد تومان بوده و تاکنون ۲۰ ميليارد تومان جذب شده است، اظهار کرد: دليل جذب کم اين تسهيلات، کوچک مقياس بودن اغلب اراضي کشاورزان استان و عدم صرفه اقتصادي براي اين کار است.