به گزارش آدینه پرس:هفتاد و ششمین نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل روز سه شنبه ۲۱ سپتامبر(۳۰شهریور) آغاز شد. یک سوم رهبران جهان با توجه به پابرجا بودن شرایط بیماری همهگیر کرونا به صورت مجازی در این نشست به سخنرانی درباره مسائل بینالمللی و منطقهای پرداختند که از جمله آنها سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان بود.
حسین امیر عبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان روز دوشنبه ۲۰ سپتامبر(۲۹ شهریور) در راس هیئتی وارد نیویورک شد. موضوع ایران، توافق هستهای(برجام) و احیای آن از طریق از سرگیری مذاکرات وین، از جمله مسائل مهمی بود که مقامات ایران و دیگر کشورها در سخرانیها، و دیدارها در حاشیه این نشست، به آن پرداختند.
توافق هستهای در سال ۲۰۱۵ میان ایران و قدرتهای جهانی(آمریکا، آلمان، فرانسه، انگلیس، چین و روسیه) منعقد شد که پس از خروج یکجانبه دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا از این توافق و در پی آن، با فاصله گرفتن تدریجی ایران از عمل کردن به تعهدات داوطلبانهاش در توافق که در نتیجه متحمل شدن تحریمهای آمریکا و عدم بهرهمندی از منافع تعیین شده در برجام رخ داد، تا کنون به مرحله اجرایی شدن کامل نرسیده است.
پس از پیروزی جو بایدن در انتخابات آمریکا و تشکیل دولت جدید در کاخ سفید، موضوع بازگشت آمریکا به توافق هستهای، طبق وعده انتخاباتی او در دستور کار سیاست خارجی دولت بایدن قرار گرفت. قدرت های جهانی از جمله آمریکا، در ماههای گذشته شش دور مذاکرات پیرامون احیای توافق هسته ای در وین را برگزار کردند. این مذاکرات میان ایران و دیگر اعضای کمیسیون مشترک برجام و با حضور آمریکا درمحل مذاکرات برگزار شد. البته ایران و آمریکا مذاکرات مستقیمی نداشتند و تنها از طریق نمایندگان دیگر کشورهای حاضر در مذاکرات در جریان مواضع یکدیگر قرار می گرفتند.
برگزاری دور هفتم این مذاکرات تا پس از تشکیل دولت سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان به تاخیر افتاد. زمان دقیق از سرگیری مذاکرات مشخص نیست، اما ایران اخیرا همزمان با برگزاری نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل گفته که این مذاکرات می تواند در آینده نزدیک از سر گرفته شود. مذاکرات وین در این راستا پیش می رود که بتواند از طریق اقداماتی هماهنگ شده، موجب بازگشت دوجانبه آمریکا و ایران به پایبندی کامل به توافق هسته ای شود.
دراین راستا، امیرعبداللهیان در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد با دهها نفر از همتایان خود از جمله وزیران امور خارجه کشورهای۱+۴ و دبیرکل سازمان ملل به صورت جدا، دیدار و رایزنی کرد.
او پس از ورود به نیویورک گفت: همکارانم در نمایندگی ایران در سازمان ملل، حدود پنجاه ملاقات و جلسه و شرکت در نشستهای مختلف را تدارک دیدهاند و امیدواریم با استفاده از فرصتی که پیش آمده بتوانیم در راستای سیاست خارجی متوازن و دیپلماسی فعال، پویا و هوشمند دولت سیزدهم در تنظیم و توسعه روابط خارجی با همه مناطق جهان و کشورهای هدفگذاریشده، مشورتها و گفتوگوهایی را با همتایان داشته باشیم.
وی افزود: از جمله موضوعاتی که در دستور کار است با نگاه به همسایگان و اولویت آسیا و تمرکز بر سیاست خارجی متوازن و تعامل با همه کشورهای جهان، پیگیری موضوع دیپلماسی اقتصادی در جریان این گفتوگو ها و رایزنیهاست.
وزیر امور خارجه، پیگیری و توجه به مشکلات ایرانیان خارج از کشور را از دیگر برنامههای خود در این سفر عنوان کرد و گفت: در جلسهای که در محل نمایندگی کشورمان در نیویورک تدارک دیده شده است، همکاران، مسئولان و کارکنان دفاتر حافظ منافع ایران در واشنگتن نیز حضور خواهند داشت تا مشکلات ایرانیان مقیم آمریکا را تسهیل کنیم و از جامعه ایرانیان در خارج از کشور حمایت قویتری داشته باشیم.