دکتر لیلا تیموری – متخصص کودکان و دارای بورد تخصصی- در گفتگو با آدینه پرس نکات مهم در مورد مراقبت از کودکان تب دار را تشریح نموده که تقدیم خوانندگان می گردد وی تا کنون تلاش های بسیاری را در بهبود حال کودکان و درمان تخصصی آنان به عمل اورده است.
بیوگرافی کوتاهی از خودتان بفرمایید؟
من دکتر لیلا تیموری هستم فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی تبریز، در حال حاضر مشغول گذراندن طرح تخصص خود در شهرستان پیرانشهر هستم.
در مورد مراقبت از کودکان تبدار چه نکاتی باید رعایت شود؟
در این خصوص شاهد اشتباهات زیادی در میان خانواده ها هستم که لازم می دانم اینجا اشاراتی بکنم.
برای سنجش تب کودکان حتما از تب سنج استفاده کنید زیرا دست برای سنجش تب دقت لازم را ندارد دمای بالای 38 درجه به معنای تب است.
چه نوع دماسنجی برای تشخیص تب مناسب تر است؟ اگر تب سنج جیوه ای برایتان سخت است از تب سنج دیجیتالی استفاده کنید. دماسنج دیجیتالی در این دما زنگ میزند و هشدار میدهد.
بعد از تشخیص تب چه اقدامی لازم است؟
اگر کودک شما زیر سه ماه است حتما برای معاینه نزد پزشک ببرید اما اگر بالای سه ماه سن دارد میتوانید برای پایین آوردن تب در منزل اقدام کنید و در اولین فرصت کودک را نزد پزشک ببرید.
چگونه تب کودک را در منزل کنترل کنیم؟
ابتدا پوشش کودک را کم کنید جورابها را درآورید و اگر پتو یا لباس ضخیم روی کودک است آنرا کم کنید و شروع به دادن مایعات به کودک بکنید و تن شویه با اب ولرم را انجام دهید و روی تنه و زیر بغل و گردن و رانها دستمال مرطوب با آب ولرم بگذارید و داروی کاهنده تب را شروع کنید.استامینوفن داروی ارجح در پایین آوردن تب است اگر از قطره استفاده میکنید به مقدار دوبرابر وزن کودک قطره استامینوفن بدهید یعنی اگر مثلا کودک ده کیلو است بیست قطره استامینوفن بدهید و اگر از شربت استامینوفن استفاده میکنید به میزان نصف وزن کودک استامینوفن بدهید مثلا اگر کودک ده کیلو است پنج سی سی شربت استامینوفن بدهید.قطره استامینوفن حجم کمی دارد و داخل جعبه قطره چکان دارد اما شربت استامینوفن حجم بیشتری دارد و داخل جعبه قاشق گذاشته شده است. شربت ایبوپروفن هم کاهنده تب است اما به علت عوارض گوارشی که دارد حتما بعد از مشورت با پزشک مصرف کنید.
اشتباه رایج بین خانواده ها در مورد کودکان تب دار چیست؟
از جمله اشتباهات رایج در خانواده که شاهد آن هستیم
پوشاندن زیاد کودک تبدار است
دادن دوز بسیار کم استامینوفن که روی تب بی اثر است
تن شویه کردن با آب یخ که موجب لرز کودک می شود
حمام نبردن کودک بیمار در حالی که استحمام و رعایت بهداشت از لزومات بهبود حال کودک بیمار است
دادن آسپیرین برای کاهش تب که گاها موجب بروز علایم بیماری به نام سندرم ری می شود.
شایان ذکر است خانم دکتر تیموری در آدرس اینیستاگرامی زیر آماده پاسخ گویی به سوالات مادران در مورد بیماری کودکانشان می باشد:
dr.leilateimouri
سلام به همه تدوین کنندگان وزحمتکشان این پایگاه خبری عالیست اطلاعات و مسایل روز را بسیار روشن و زیبا توضیح میدهید تشکر ومخصوصا مسایل علمی و پزشکی را
متشکریم
باسلام.خدمت دست اندرکاران ادینه پرس.از راهنمایهای خانم دکتر تیموری درخصوص تب بچه بی نهایت ممنونیم.چون همه نیک میدانیم که دربیشتر خانواده های ایرانی بچه تشنج کرده در اثر تب زیاد دیده میشود.چنین راهنماییها بسیار مفید وکارساز می باشند.ممنون .سپاس.
سلام متشکریم