به گزارش پایگاه خبری آدینه پرس به نقل از ایرنا، آیتالله ابراهیم رئیسی در ابتدای نشست خبری با گرامیداشت یاد شهدای انقلاب اسلامی به ویژه شهدای دولت و سردار شهید حاج قاسم سلیمانی گفت: خدا را شاکرم که توفیق داد تا یکسال به عنوان خدمتگزار مردم عزیز باشیم و در این یک سال با وجود مشکلات و مسایلی که به آنها اشاره میکنم همواره عنایت حضرت حق را دیدیم و شکرگزار درگاه خداوند متعال هستیم و تشکر از مردم عزیز و صبور که بسیار با دولت همراهی کردند و همچنین مقام معظم رهبری که با رهنمودها دولت را کمک کردند.از همه دستگاه ها، رسانه ملی و افراد فعال در این عرصه که تلاش کردند فعالیتهای دولت را تبیین کنند و اگر گرههای ذهنی موجود را رفع کنند نیز متشکرم.
آیت الله رئیسی گفت: در یکسال اخیر تلاش کردیم و نخستین تغییر رویکردی که ما بر آن تاکید کردیم،توجه به خواست مردم و حضور در میان مردم بود و تاکید بنده و دولت این است که همواره با مردم باشیم که حضور در ۳۱ استان و و بیش از 50 شهر و روستا در راستای همین نگاه انجام شده است. حضور در مجامع کارگری، کشاورزی، تعلیم و تربیت و سایر موارد در همین راستا بوده است و کسانی که ملامت میکردند ثمر این حضور در بین مردم چیست و نگران آن بودند، تجربه میان مردم بودن و لذت آن را نچشیدهاند.
انتظار مردم از دولت حل مساله است/مدیریت میدانی با مدیریت کارتابلی متفاوت است
رئیس جمهور به تفاوت مدیریت میدانی با مدیریت کارتابلی اشاره کرد و گفت: فرق میکند که انسان پشت میز بنشیند و نشسته مدیریت کند یا اینکه در میدان حضور پیدا کند، با مردم بودن و مشکلات مردم را از نزدیک احساس کردن یک رویکرد و اصل به شمار میرود و شناخت مساله و حل رفع آن و دنبال کردن مسایل مردم نیز در کنار هم قرار دارد. همواره به دولتمردان تاکید شده است که باید این نگاه را به مردم داشته باشد. اینکه مردم مشکل دارو داشتند و از نزدیک نبینیم که مشکل دارو دارند، یعنی چه و چه باید کرد.
وی دیگر رویکرد این دولت در یکسال اخیر عدالتمحور عنوان کرد و گفت: بودجه ما بر اساس عدالت تنظیم و به آمایش سرزمینی هم توجه شده است و در جذب نیروی انسانی، پرداختها و به کارگیری افراد تاکید شده که باید پیوست عدالت داشته باشد. مساله عدالت باید به تمامی اقدامات گرایش داشته باشد و با گوشزد کردن موارد مشخص به سمت رعایت عدالت برویم.
رئیس جمهور ستیز با فساد سومین رویکرد برشمرد و افزود: باید با کسانی که با رشوه و سایر موارد نظام اداری ما را با فساد همراه میکنند، مقابله شود. حتی در مواردی که نه فساد، بلکه تخلف صورت گرفته است هم به دنبال نظارت و کنترل و مقابله بودیم و البته وظیفه ضدیت با فساد در هر سازمانی اول از همه خود همان سازمان و دولتمردان باید باشند و در این مورد آنچه که وجود داشته با آن برخورد شده است.
ساختارهای فسادزا در دولت باید اصلاح شود
آیت الله رئیسی گفت: اصلاح ساختار فسادزا و افرادی که با روابط ناسالم و رشوه نظام اداری ما را آلوده کنند، برخورد کردیم و نظارت دورن سازمان و برون سازمانی فعال بوده است. همچنین مدعی فساد و مسئول مبارزه با فساد را همان مدیر دستگاه می دانیم زیرا آن مدیر در کنار وظیفه مدیریت مسئولیت مبارزه با فساد را دارد.
وی تاکید کرد: با مساله فساد چه ساختارهای فسادزا و رانتی که جیب عدهای را پر میکند و بیعدالتی را رواج میدهد باید برخورد شود و معتقدیم باید این ساختارها اصلاح و شاهد تولید پرونده نباشیم.
تاکید داریم که دولت گرفتار حاشیه نشود
آیت الله رئیسی رویکرد دیگر را مساله همگرایی و هم افزایی دستگاههای مختلف کشور دانست و گفت: مسئله همگرایی و همافزایی میان نهادهای مختلف هم در دولت مورد توجه است. همچنین ما تاکید داریم که دولت گرفتار حاشیه نشود. در برخی دولتهای قبلی شاهد این امر بودهایم، اما از ما تاکیدات همواره در دولت این بوده که حاشیهها ما را از متن، که خدمتگزاری به مردم است دور نکند.
وی اضافه کرد: حتی در مواردی که نه فساد، بلکه تخلف صورت گرفته است هم به دنبال نظارت و کنترل و مقابله بودیم. از طرفی وظیفه ضدیت با فساد در هر سازمانی اول از خود همان سازمان و دولتمردان باید باشند و در این مورد آنچه که وجود داشته با آن برخورد شده است.
وی با بیان اینکه حرکت جهادی برای پیشبرد امور کشور هم از تاکیدات دولت است، افزود: برخلاف وجود موانع ما باید آن موانع را رفع کنیم و بدانیم که به تعبیر رهبری انقلاب، هیچ مشکلی در کشور نیست که حلشدنی نباشد. پس ما با روحیه جهادی به دنبال حل مشکلات باشیم.
تلاش داریم مشکلات کشور را باتوجه به نگاه درون رفع کنیم/مثل برخی دولتها منتظر تغییر نگاه بیگانگان نباشیم
آیت الله رئیسی گفت: تلاش کردیم مشکلات کشور را با توجه به نگاه درون را رفع کنیم زیرا نگاه به دست بیگانه مشکلی را حل نمیکند و این نوع نگاه فقط ما را معطل میکند، نگاه به درون و داشتههای ما مهم است. باید از ظرفیتهای داخل کشور استفاده شود، از این رو مساله تولید از محوری ترین نکات دولت است. بنابراین معتقدیم باید به درون و ظرفیتهای داخلی و اتکا به نیروهای کشور توجه داشته باشیم و مانند برخی دولتها منتظر تغییر نگاه بیگانگان نباشیم.
وی تاکید کرد: باید از همه ظرفیتها در کشور استفاده شود و اگر فردی روحیه کار و تحول ندارد، جای خود را به افرادی بدهد که این روحیه را دارند.
آیت الله رئیسی گفت: مسئولیتپذیری، تصمیمگیری و معطل نکردن شرایط کشور توسط دولت از دیگر رویکرد ما است و معتقدیم که مسئولان باید با حرکت جهادی تصمیم بگیرند زیرا کشور نیازمند تصمیمهای قوی و باز کردن گرههاست و اگر مدیریت با شجاعت همراه نباشد مشکل ایجاد میکند. اگر تصمیمات متقن اتخاذ نشود کارها پیش نمیرود. اگر معلوم شود تصمیمی درست و متقن است، اما ملاحظاتی پیش آید که با عدالت نسازد و در عین حال جلوی اتخاذ تصمیمها در زمان خود را بگیرد، نتیجه این میشود که الان در برخی موارد میبینیم.
اگر در گذشته تصمیمگیریها مناسب بود امروز شاهد برخی مشکلات نبودیم
رئیسجمهور یادآور شد: اگر در برخی از مقاطع در زمان خودش تصمیم مناسب را میگرفتیم، شاید امروز وضعیت ما در حوزه اقتصادی با وضع فعلی متفاوت بود و اکنون دچار برخی از مشکلات نبودیم. البته در حوزه امنیت، تولید و دیگر مسایل به موقع اقدامات صورت گرفت.
رئیس دولت سیزدهم تاکید کرد: برخی از مسئولان دولت گذشته دلسوزانه به من میگفتند که با این مشکلات چه خواهید کرد، من با دوستان دولت گذشته جلسه داشتم و این را از سر دلسوزی میگفتند. به عنوان نمونه در موضوع واکسن میگفتند که به ما واکسن نمیدهند و برخی داروها کمیاب است یا اینکه با کسری بودجه چه خواهید کرد.
کسری بودجه امالمسائل کشور است
وی در مورد کسری بودجه گفت: موضوع کسری بودجه امالمسائل کشور است اما ما در حالی سال ۱۴۰۰ را پشت سر گذاشتیم که کسری بودجه بدون استقراض از بانک مرکزی و خلق پول حل شد. اما چطور حل شد؟ چون درآمد ایجاد شد.
آیتالله رئیسی در این نشستخبری به پرسشهای خبرنگاران رسانههای داخلی و خارجی در موضوعات مختلف پاسخ میدهد.
بر اساس آمار در یکسال اخیر رئیسجمهور بهطور میانگین هر ۱۲ روز در یک گفتوگو یا نشست خبری شرکت کرده است. البته نخستین نشست مطبوعاتی وی به عنوان رئیس جمهور منتخب در ۳۱ خرداد ماه برگزار شده است.
همچنین رئیس جمهور در مدت یکسال تاکنون در ۶ گفت و گوی زنده تلویزیونی با مردم حضور یافت که نخستین آن ۱۳ شهریور ماه ۱۴۰۰ و آخرین آن در تیرماه امسال بوده است.