به گزارش پایگاه خبری آدینه پرس؛ واقف بهروزی در نشست مدیران منطقه ۲ امور اقتصادی و دارایی کشور اظهار کرد: بیشترین تعداد نانوایی ها در کشور نسبت به جمعیت مربوط به آذربایجان شرقی است.
وی یادآور شد: از تعداد ۶ هزار و ۲۰۱ نانوایی استان تاکنون پنج هزار و ۴۴۹ باب نانوایی موفق به اخذ تاییدیه شاپرک از بانک مرکزی شدهاند.
بهروزی با اشاره به این که الکترونیکی کردن فروش نان به صورت آزمایشی در استان زنجان اجرایی شد، گفت: باتوجه به بازدید همکاران از نحوه عمل استان زنجان و کسب تجربه از این استان، اشکالات و مغایرت هایی که وجود داشت در آذربایجان شرقی کاهش پیدا کرد و تاکنون حدود ۹۰ درصد نانواییهای استان تاییدیه شاپرک( آخرین مرحله ثبت سیستمی بانک مرکزی) را اخذ کرده اند.
مشاور وزیر امور اقتصادی و دارایی هم گفت: مدیریت طرح الکترونیکی کردن فروش نان به دلیل برخی نوآوری ها و سامانه هایی که باید توسعه داده شود به وزارت امور اقتصادی و دارایی محول شده است و بر این اساس در کشور گام مهمی را در هوشمند سازی یارانه ها برداشته ایم.
محمد جلال اظهار کرد: باتوجه به دستور رییس جمهور و تکلیف تعیین شده در قانون بودجه که قیمت نان تا پایان سال ۱۴۰۱ باید مشابه سال ۱۴۰۰ باشد به طور قطع این اتفاق خواهد افتاد و هیچ گونه افزایش قیمتی در موضوع نان نخواهیم داشت.
مشاور وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار داشت: برخلاف سایر کالاها، افرادی بیشتر نان استفاده می کنند که تمکن مالی پایین تری را دارند پس باید یارانه را در خود کالای نان حفظ کنیم به شرطی که مطمئن باشیم به دست مردم می رسد و تنها نگرانی ما عرضه خارج از شبکه گندم و آرد می باشد.
جلال گفت: با شروع هوشمندسازی فروش نان و پردازش هایی که انجام میگیرد داده های دقیقی از روند پخت، فروش و مصرف نان به دست می آید.
وی همچنین اظهار کرد: دولت تصمیم گرفت تا یارانه گندم و کالاهای اساسی را به صورت هوشمندانه تخصیص دهد، در مورد نان سنتی، یارانه از گندم برداشته و به آرد نانوایی ها اختصاص پیدا می کند و در نانوایی ها آرد به قیمت تمام شده در اختیار نانوایان قرار میگیرد.
وی افزود: نانوایان در پایان هر روز یارانه نان را دریافت میکنند به شرط اینکه نان را از طریق زیرساخت کارتخوان های هوشمند در اختیار مردم قرار دهند.
جلال عرضه خارج از شبکه را جدی ترین معضل گندم یارانهای دانست و گفت: اگر عرضه خارج از شبکه را جدیترین معضل گندم یارانهای بدانیم، با این ساز و کار و به شرط رسیدن نان به دست مردم یارانه به هدف اصابت می کند، بنابراین در این طرح عرضههای خارج از شبکه حذف می شود.
نشست مدیران منطقه ۲ و نشست مشترک شورای هماهنگی مدیران استانی دستگاه های تابعه وزارت امور اقتصادی و دارایی در استان های منطقه ۲ شامل استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل و کردستان با موضوع هدفمندسازی یارانه آرد و نان با حضور مدیران کل ادارات امور اقتصادی و دارایی، امور مالیاتی، گمرکات، بیمه ایران، بانک ملی، بورس منطقه ای و سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی استان های منطقه ۲ به صورت وبیناری در محل سالن کنفرانس این اداره کل در تبریز تشکیل شد.
۶ هزار و ۱۶۵ واحد نانوایی مشمول آرد یارانهای نوع یک و ۲ در آذربایجان شرقی فعال هستند و با احتساب این آمار به ازای هر ۶۵۰ نفر جمعیت استان یک واحد نانوایی مجاز در حال خدمت رسانی به مردم است.
ماهانه حدود ۳۵ هزار تن آرد بین واحدهای نانوایی مجاز از طریق سامانههای آرد غله آذربایجان شرقی توزیع میشود