به گزارش پایگاه خبری آدینه پرس، محمود کيا مدير حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزي استان آذربايجان شرقي در گفتگو با خبرنگاران آخرين مهلت ثبت نام محصولات باغي شامل مرکبات، کيوي، هلو و شليل ، انگور ، سيب ، خرما ، پسته و انار براي اخذ QR code جهت عرضه محصولات باغي و جاليزي در بازارهاي داخلي و خارجي تا ۱۵ اسفند ماه امسال دانست و گفت: افزود: توليدکنندگان، صادرکنندگان، شرکتهاي تعاوني باغداران و تمامي مرتبطين اين حوزه بايد به اين امر توجه داشته باشند.
وي با بيان اينکه کشاورزان براي محصولات جاليزي قبل از کشت در سامانه ثبت نام کنند، گفت: با توجه به اهميت موضوع به استناد شرايط و ضوابط اعلام شده و درخواست نتايج آناليز باقيمانده سموم از سوي برخي از کشورهاي هدف صادراتي، در صورت عدم عقد قرارداد و عدم نظارت کارشناسان ذيربط بر مراحل مختلف توليد، تاييديه گواهي مبدأ توليد و اخذ کد ريجستري محصول توليدي ميسر نخواهد بود.
کيا ادامه داد: از پايان شهريور ماه سال ۱۴۰۲ تمام محصولات بارگذاري شده در فرايند ارتقاء سلامت محصولات گياهي فقط در صورت داشتن کد شناسه (QR code) سماک براي عرضه به بازرهاي داخلي و خارجي مورد تاييد سازمان حفظ نباتات کشور خواهند بود و مجوز صادرات نيز تنها به محصولات داراي اين کد اعطا خواهد شد.
وي اشاره به اينکه لازمه اخذ اين کد، ثبت نام در سامانه سماک و طي فرايندهاي لازم و نظارت مسوول فني و ثبت اطلاعات در طول مراحل کاشت تا برداشت است، افزود: ضروري است همه بهره برداران واحدهاي توليدي شامل باغات، مزارع و گلخانهها در ابتداي فصل کشت، ثبت نام در سامانه سماک را انجام و مسوول فني خود را انتخاب تا در زمان برداشت بتوانند گواهي ارتقاء سلامت و شماره شناسه محصول خود را دريافت کنند.
مدير حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزي استان گفت: با توجه به اينکه مصرف آفتکشها و کودهاي شيميايي در بسترهاي توليد حتي قبل از کشت شروع ميشود ضروري است نظارت و ثبت فرايندها قبل از مصرف هرگونه نهاده کشاورزي شامل کود و آفتکش انجام و همه متقاضيان بايستي در اول فصل در سامانه سماک ثبت نام کنند و ثبت نام در زمان داشت يا برداشت مفهومي نخواهد داشت.
وي با بيان اينکه با راه اندازي سامانه سماک تمامي فرآيندهاي توليد محصولات کشاورزي از مرحله قبل از کاشت، داشت تا برداشت، سورتينگ، بسته بندي، ارائه به بازارهاي داخلي و خارجي در اين سامانه ثبت ميشوند ادامه داد: سامانهاي شدن توليد محصولات به سمت پرونده سازي به فرآيند توليد محصولات کشاورزي سرعت بيشتري مي بخشد.